Dvě dlouhé série porážek zaznamenaly v uplynulé sezoně fotbalisté Bohuňovic. Od poloviny října do poloviny dubna musely skousnout osm proher za sebou, sedm jich pak bylo na úplný závěr soutěže.

V průběhu jara se však trenér Jaromír Lukášek potýkal s nedostatkem hráčů. „Ne, že bych byl zklamaný, ale nebylo to optimální. Měli jsme málo hráčů a málo trénovanosti. Ale když se dívám na okolní mužstva, tak kromě Šternberka je to všude stejné,“ říkal Lukášek.

Možná i proto si myslí, že krajský přebor nedosahuje kvalit, jakých by měl. „Úroveň soutěže také není ideální, nemá určité parametry, jaké bych si představoval,“ prozradil kouč.

Přesto našel na ročníku rovněž pozitiva. „Vyzdvihl bych charakter hráčů. Kluci, i když nás bylo jedenáct, tak bojovali jeden za druhého i v době, kdy měli křeče, kolikrát byli zranění a hráli se sebezapřením. Za to jim musím poděkovat, nebyla to jednoduchá situace, ale oni chtěli hrát a byť se zranili ještě na delší dobu, tak na hřiště vlezli,“ pochvaloval si Lukášek.

Fotbalisté Ústí (ilustrační foto).
Ústí bez krajského přeboru, odešla skoro celá jedenáctka. Proč?

Skvěle se prezentoval také útočník Jan Šmirják, který nasázel čtrnáct branek. „Bez debat byl tahounem stejně jako Aleš Fryčák. Honza dokázal dát gól, nevypustil žádný sprint ani souboj. Mohl být hlavou dole, přesto chtěl vyhrát i na tréninku. Má lepší kvality než na krajský přebor, proto má také nabídky z vyšší soutěže a myslím, že Bohuňovice opustí a pokud bude pracovat stejně i v jiném klubu, tak se mu to vrátí,“ popisoval Lukášek.

Šmirjákovi se měl podle informací Deníku ozvat dokonce druholigový Prostějov, ale prozatím se s ním do přípravy nezapojil. „Telefonáty probíhají, ale pokud to nebude Prostějov, tak má i další nabídky z vyšších soutěží,“ pokračoval Lukášek.

Ani s tímto střelcem to ale Bohuňovicím na lepší než třinácté místo nestačilo. „Z naší strany ten rok nebyl úplně úspěšný,“ ví Lukášek.

Kvůli nedostatku hráčů, se ve fotbalovém prostředí proslýchalo, že Bohuňovice dokonce zvažují, že se přihlásí pouze do I. A třídy. Nakonec tomu tak nebude a klub setrvá v olomouckém krajském přeboru.

Radim Žingor
Radim Žingor o konci v Ústí: Měl jsem toho plné zuby

„Kvůli nedostatku hráčů jsme si o tom povídali, ale byla to pouze myšlenka, která jen proletěla. Vedení řeklo, že to bude krajský přebor, na který se hráči budou připravovat,“ potvrdil Lukášek. „Já jako předseda ani celkově výkonný výbor jsme o tom neuvažovali,“ řekl předseda klubu Jiří Jaroš.

Kouč Jaromír Lukášek ale už u další sezony Bohuňovic v krajském přeboru nebude, protože v pozici hlavního trenéra končí. „Bylo to na moji žádost. Dávám si odpočinek, musím nabrat síly, abych byl plný energie, kdyby přišla další nabídka. Angažmá mě teď trošku vyčerpalo, všechno nebylo ideální, ale zároveň mě obohatilo a posunulo dál. Bohuňovicím bych chtěl poděkovat za příležitost a popřát jim mnoho úspěchů a aby krajský přebor kopaly pořád v takovém standardu jako doteď,“ sdělil Lukášek.