Kozli doma ještě neztratili ani bod a také v souboji druhého týmu tabulky se třetím měli od začátku navrch. Holice se snažila hrát s vysoko postavenou obrannou linií, to však spíše sedělo kozlovické hře s bleskovým přechodem do útoku.

Několik brejků „smrdělo“ gólem, stejně tak přímý kop Nekudy po dvaceti minutách hry, který olízl břevno olomoucké brány. Nejlepší střelec Kozlů se přeci jen dočkal. V závěru poločasu si domácí vytvořili tlak, brankář Machalický centr Přikryla pouze vyrazil k Nekudovi, který se prosadil pojedenácté v sezoně.

„V prvním poločase jsme byli herně lepší, víc na míči, lépe jsme kombinovali a víc se do šancí tlačili. HFK hrozil ze standardních situací, které má velmi dobře zmáknuté, na což jsme se připravovali,“ ohlížel se kozlovický trenér Roman Matějka.

Jedinou, zato však stoprocentní gólovou šanci si Holice vypracovala po hodině hry. Míč tancoval kousek před brankovou čárou a kapitánem hostů Martinem Vyskočilem, Kozli ale šťastně celou situaci ustáli.

Derco: Fotbal plakal

Kozlovice byly i nadále o něco nebezpečnějším týmem. Přikryl nabídl Galetkovi rozhodující trefu, domácí útočník ale odmítl. V samotném závěru ještě dostal červenou kartu olomoucký Martin Krejčí, který byl v souboji posledním hostujícím hráčem, a i když nikterak nápadně, zatáhl za záchranou brzdu.

„Nemělo to s fotbalem nic společného. Fotbal plakal. Soupeř vyhrál díky bojovnosti a nasazení. Takový fotbal my hrát nechceme. Nejsem spokojený,“ kroutil hlavou hostující trenér Jiří Derco.

„Nepodrželi jsme balon, měli jsme tam jednu z mála fotbalových akcí, která mohla skončit brankou, to je ale strašně málo. Chybělo mi od hráčů větší odhodlání a víc fotbalovosti,“ dodal kouč.

Domácí tak mohli slavit poprvé v sezoně posun na čelo soutěže, Hodonín totiž souběžně padl ve Strání 0:1 a na Kozlovice nově ztrácí dva body. HFK přepustil třetí příčku Slavičínu.

„Někdy je lepší být o bod druhý a honit toho druhého. Teď ten batoh neseme my a všichni budou čekat na naše zaváhání. Je brzo, je listopad, celé jaro a dvě kola podzimu před námi. Vůbec nic to neznamená,“ nechce Roman Matějka létat s hlavou v oblacích.

FK Kozlovice – 1. HFK Olomouc 1:0 (1:0)

Branka: 41. Nekuda. Rozhodčí: Krondráf – Hudec, Vlk. ŽK: Z. Matějka – Pezzotti, Mi. Vyskočil, Ma. Vyskočil, Vychodil. ČK: 90. Krejčí (HFK). Diváci: 368.

Kozlovice: Konečný – Z. Matějka, Řehák, Kostka, Kyselák – Král – Přikryl (85. Chudoba), Schlehr (92. Baculák), Vogl (88. Heger) – Nekuda, Galetka (67. Strašák). Trenér: Roman Matějka.

HFK: Machalický – Buček, Pezzotti, Krejčí, Mi. Vyskočil (79. Němec) – Červenka (46. Spurný), Mazouch, Rajnoha (46. Smítal), Bernatík (54. Vychodil) – Ma. Vyskočil, Laštůvka. Trenér: Jiří Derco.