Už pohled do tabulky divize E naznačoval, že se na Nových Sadech střetnou dva velmi vyrovnaní soupeři. Průběh utkání tomu taky odpovídal.

„Kluky jsem připravoval na to, že zápas bude takticky velmi náročný. Soupeř je velmi vyspělý, dává góly a moc jich nedostává. Hráčům musím poděkovat za to, že přestože jsme mladý tým, tak zápas zvládli v defenzivní části. V té útočné nám to tam bohužel nespadlo, jak nám to padalo v předchozích domácích zápasech,“ prohlásil kouč Nových Sadů Rostislav Sobek.

V prvním poločase byli hosté nebezpečnější, gólman Jiří Zbořil je však v posledních domácích zápasech neprůstřelný. Olomoucký tým si na druhou stranu těžko vytvářel tlak, nedařilo se ani zahrávání standardních situací.

„Měli jsme vést v poločase 3:0 a bylo by po zápase,“ hodnotil svérázně úvodní dějství kouč Strání Igor Gúčik.

NEUZNANÝ GÓL

Po změně stran to vypadalo, že na mokrém terénu dospěje zápas k zasloužené remíze. Nové Sady se ale v posledních minutách nadechly k mohutnému závěru. Nejprve Šuba levačkou vystrašil gólmana, následně se domácí dožadovali penalty za ruku ve vápně. Marně.

V nastaveném čase pak nastal před brankou Strání pořádný závar a po centru z pravé strany zabojoval ve vzduchu Jakub Březina, který dopravil míč do sítě a se už radoval z vítězné branky. Jenže euforii rychle zchladil zdvižený praporek pomezního sudího.

Ze zápasu tak domácí odcházeli rozzlobení a se svěšenými hlavami.

Bod proti kvalitnímu soupeři pro ně však má hodnotu.

„Byl to zápas těžký nejen na fyzičku, ale i na psychiku a koncentraci. Pro hráče to byla dobrá zkouška a jsem za ni rád. S výkonem jsem poměrně spokojený,“ hodnotil Sobek, jehož tým na domácím půdě počtvrté za sebou neinkasoval.

„To už o něčem vypovídá. Doma se opravdu dokážeme kousnout,“ pochvaloval si kouč Sobek. V příštím kole se jeho svěřenci představí na hřišti vedoucího Hodonína.

Hosté ze Strání v závěru přežili vlastní smrt, přesto nebyli s remízou spokojeni. „Měli jsme jednoznačně vyhrát. Ztratili jsme dva body. Byl to nejslabší tým, proti kterému jsme letos venku hráli. Bohužel když nedáme gól, nemůžeme vyhrát,“ láteřil slovenský kouč Strání Igor Gúčik.

Tomáš Vasiljev (v bílém)
Uničov přivezl bod i díky neproměněné penaltě jeho bývalého hráče

FK Nové Sady – FC Strání 0:0

Rozhodčí: Částečka – Žurovec, Lukašík. ŽK: Baďura, Pošusta, Šuba, Hofman, Škoda – Ondřejka, Hruboš, Bruštík. Diváci: 120.

Nové Sady: Zbořil – Baďura, Krátký, Popelka, Březina – Pošusta (82. Andreev), Novotný (63. Hofman), Sobek ml., Ždánský, Šuba – Drábek (46. Škoda). Trenér: Rostislav Sobek.

Strání: Popelka – Holík, Frühauf, O. Čaňo, V. Čaňo – Michalec, Silnica, Ondřejka, Hruboš (85. Palík), Janků (79. Bruštík) – Lorenc. Trenér: Igor Gúčik.