„Po psychické stránce to bylo náročné utkání. Rozhodující bylo to, jestli náš mladý tým dnešek dokáže zvládnout v hlavách,“ načal své zápasové hodnocení domácí trenér Rostislav Sobek a ihned se jal pokračovat. „Měli jsme šňůru tří proher a navíc jsme hráli proti soupeři, který v této sezóně ještě nevyhrál, ale dle jeho skóre jde vidět, že umí bránit,“ dodal.

A Sobkovy předpoklady se postupem času začaly skutečně naplňovat. Po bezgólové první půli se potvrdilo, že to skutečně jednoduché nebude,“ řekl Sobek.

Fotbalisté HFK Olomouc nestačili v divizi v souboji prvního s druhým na Kozlovice. Utrpěli debakl 0:5. Zranění
FOTO: Gól přímo z rohu pečetil nářez. HFK dostal od Kozlovic v bitvě o čelo bůra

Holešovské hradby nakonec padly

Po změně stran to ale nakonec přece jen přišlo. Po hezké souhře se dokázal prosadit Aleš Rus, který tak otevřel skóre a nasměroval svůj celek k povinnému vítězství. „ Při prvním gólu jsme prokázali herní kvalitu, když jsme si dokázali dát míč na jeden dotek. Musím říct, že právě tohle byl ten skutečný zlomový okamžik dneška,“ “ popisoval Sobek velice spokojeným hlasem. „Mým největším úkolem dnes bylo hlavně to, abych kluky udržel v koncentraci a také ve víře, že to můžeme vyhrát.“

„Velice důležité také bylo, a za to chci hráče skutečně pochválit, že jsme do druhého poločasu dokázali vstoupit s tlakem, který postupem času neustával a soupeř naopak jenom bránil nerozhodný stav,“ vysvětloval Rostislav Sobek klíč k úspěchu v tomto utkání a zároveň také důvod, proč jeho tým dnes mnohem slabšímu soupeři nedokázal nastřílet více gólů a ještě k tomu dodal. „Takových zápasů, kdy soupeř přijede jenom bránit, totiž tady v Divizi moc není.“

Litovel porazila v krajském přeboru Rapotín 1:0.
OBRAZEM: Gólman z ligy pomohl. Litovel udržela nulu a složila Rapotín

V 83. minutě pak ještě druhou branku utkání přidal Filip Ždánský, čímž Novosadští dokázali konečně protrhnou svou černou sérii tří proher v řadě a připsat si do tabulky důležité tři body, které je katapultovaly na šesté místo Divize E, jen o pouhý bod za jejich městského rivala z Holice. „Doufám, že nás tohle vítězství po těch třech prohrách dokáže do budoucna postavit na nohy,“ zakončil rozhovor pln optimismu Rostislav Sobek.

FK Nové Sady – SFK ELKO Holešov 2:0 (0:0)

Branky: 54. Rus, 83. Ždánský. Rozhodčí: Petrlík – Švehla, Vlk. ŽK:Kucharčuk – Janalík, Čep. Diváci: 153.

Nové Sady: Kubica – Kirschbaum, Opatřil, Popelka, Krátký, Kucharčuk (83. Lužný), Marčík (82. Bošek), Rus, Hirsch, Sobek (68. Nguyen), Ždánský. Trenér: Rostislav Sobek.

Holešov: Janalík – Sklenář, Uličný (68. Dušek), Charuza, Čep, Paštěka, Zapletal, Zakopal (75. Pospíšilík), Křenek (87. Daďa), Osmolovskij (75. Jadrníček), Miklík. Trenér: Martin Malík.