V sobotu odpoledne na sebe v Olomouci narazily dva týmy, které jsou na rozdílné cestě.

„Hranice mají tým, který hraje šestý rok pohromadě. Ze začátku jsem měl tu čest jejich mužstvo vést a tým vznikal. Dnes už by jejich mužstvo mělo být v pozici, že sbírá plody toho, jak dlouho hraje pospolu. Na tabulce to je vidět, daří se jim. My jsme naopak v pozici, kdy tým budujeme,“ porovnával trenér Nových Sadů Rostislav Sobek.

Jeho současný výběr nešel do zápasu z pozice favorita, jenže znovu na domácí půdě předvedl obrovskou bojovnost a odhodlání.

„My jsme se chtěli rvát proti soupeři, který si sem jel pro vítězství. Fotbalová kvalita z pozice Hranic byla veliká. Tým znám, mohl jsem klukům něco poradit. Ze začátku nám to vázlo, hlavně přechod do útoku, kdy jsme jim míče odevzdávali. Oni byli velmi silní a nápadití ve hře, kdy nás to stálo spoustu sil,“ popisoval Sobek úvodní minuty.

„Jeli jsme sem pro tři body, jednoznačně jsme tady chtěli vyhrát,“ přiznal hranický trenér Radek Fojtů.

Sigma - Slovácko
Sigma v dramatu se Slováckem neudržela vedení proti deseti

Jenže Nové Sady udeřily z první kvalitní akce po křídle. Šuba uklidil míč do sítě a nasměroval domácí za překvapivou výhrou.

„První poločas byl vyloženě o proměňování šancí. My jsme měli čtyři vyložené, ale bohužel jsme je neproměnili,“ litoval trenér Fojtů.

Deset minut po startu druhé půle navíc Šuba přidal gólovou pojistku. Pak dostal během pěti minut Vyka dvě žluté karty a oslabené Hranice se už na obrat nevzmohly.

„Naší bojovností jsme pak zápas dokázali dotáhnout do vítězného konce. Hranice jsem do úplných tutovek nepustili. Musím pochválit střídající hráče, mladíci to uběhali a hodně nám pomohli,“ děkoval svým svěřencům trenér Sobek.

Deset minut před koncem navíc Krátký přidal třetí branku a pečetil třetí domácí výhru Nových Sad v řadě.

Tým z Olomouce doma zvládl jak Všechovice, tak Hranice, tedy týmy z regionu, odkud pochází kouč Sobek.

„Klukům můžu trochu víc poradit, protože vím co a jak. Zase tak emocionálně to ale neprožívám,“ konstatoval.

„Co mi přidává vrásky je, že nevozíme body z venku. Naštěstí se kluci dokážou doma kousnout, i když to jsou všechno zápasy proti velmi silným soupeřům,“ dodal kouč Nových Sadů.

To Hranice si dva týdny po ostudné porážce 0:7 ve Skašticích připsali druhou prohru sezony.

„Pokud neproměníme šance a naopak dostaneme takové góly, tak se těžko hraje a nemůžeme počítat, že uspějeme. Hráči už mají ty chyby v hlavách a těžko se do zápasu dostávají. V pondělí si to zhodnotíme na tréninku. Nezbývá nám než pracovat dál a vyvarovat se těchto chyb. S takovými chybami se vyhrávat nedá a ani bychom si to nezasloužili,“ dodal trenér Radek Fojtů.

FK Nové Sady – SK Hranice 3:0 (1:0)

Branky: 36. a 54. Šuba, 79. Krátký. Rozhodčí: Liška – Ehrenberger, Tomanec. ŽK: Baďura, Sobek, Šuba, Škrabal – Vyka. ČK: 68. Vyka. Diváci: 150.

Nové Sady: Zbořil – Březina, Popelka, Baďura (87. Strnad), Novotný, Krátký, Pošusta (73. Škrabal), Sobek ml. (69. Musil), Novotný, Šuba (90. Dokoupil), Drábek (53. Hofman). Trenér: Rostislav Sobek.

Hranice: Tomečka – Čáp (59. Rak), Kundrát, Vyka, M. Kuchař, Bezděk, Lasovský, Šišlák, D. Kuchař, Heřmánek, Furmánek. Trenér: Radek Fojtů.