Hosté ze Slavičína rozehráli zápas aktivněji, což jim brzy přineslo zasloužené ovoce. V 15. minutě si totiž na přihrávku zprava naběhl nikým nehlídaný Švach a trefou do odkryté brány otevřel skóre. Herní převaha hostů trvala i po zbytek první půle, a tak do kabin odcházeli se zaslouženým vedením.

„Bylo to bojovné utkání, ve kterém nemůžu hráčům upřít snahu. Bohužel nám ale chybí kvalita směrem dopředu,“ okomentoval důležitou část hry domácí kouč Jiří Derco a pokračoval: „Hráči, kteří to táhli, jsou bohužel mimo formu a tento fakt na mužstvo tvrdě dopadá.“

Druhý poločas se nesl ve znamení pokračující, byť ne už tak značné, územní převahy hostů.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Ten první byl z naší strany celkem slušný, hráli jsme kombinačně a dali krásný gól. V tom druhém se pak z naší strany úplně vytratila fotbalovost a bylo to spíše ubojované. I když jsme si i v něm nějaké šance vytvořili, náš výkon v obou poločasech byl velmi rozdílný,“ okomentoval zápas ze svého pohledu slavičínský trenér Petr Slončík.

Zápas nakonec dospěl ke svému konci, po kterém si hráči HFK připsali na své konto již třetí prohru v řadě. Navíc je teď čekají další tři těžká utkání proti Skašticím, Přerovu a Kozlovicím.

„I když nás do budoucna čekají těžká utkání, tak v této soutěži jsou porazitelní všichni a je to jen o naší přípravě. Musíme hlavně zlepšit efektivitu v útočné fázi a celkově zvýšit úsilí,“ nepřestává i v krizové situaci věřit svým svěřencům Derco.

1. HFK Olomouc – FC TVD Slavičín 0:1 (0:1)

Branka: 15. Švach. Rozhodčí: Rygl – Jahoda, Budovič. ŽK: Buček, Mazouch, Krumpolc, Bernatík, Vybíral – Juřica. Diváci: 47.

HFK Olomouc: Kubica – Buček, Červenka, Mazouch, Laštůvka, Ma. Vyskočil (83. Krejčí), Krumpolc, Bernatík, Kotůlek (75. Regec), Vybíral (62. Spurný), Forch (89. Tylich). Trenér: Jiří Derco.

Slavičín: Jelínek – Škubník, Kocián, Horáček, P. Švach, Školník, Mezírka, Juřica (90+2. Fojtů), T. Švach, Žůrek(62. Salajka), Rožek (72. Šebák). Trenér: Petr Slončík.


Načítám tabulku ...

David Kubatík