„Diblík po souboji zůstal ležet na rohu šestnáctky. Domácí následně vstřelili gól. Rozhodčí nejprve ukazoval, že je ofsajd. Střídačka domácích ale začala křičet, že tam ležel hráč, a tudíž nemohl být ofsajd. Pak rozhodčí gól uznal. Byla to naše hloupost,“ popsal pro klubový web Sigmy trenér béčka Augustin Chromý.

Domácí měli v první půli navrch. „Měli jsme tři gólovky, jednu se nám podařilo proměnit. Olomouc toho moc neměl,“ řekl trenér Marcel Melecký.

„Do poslední chvíle jsme nevěděli, kdo bude hrát, a jestli vůbec budeme hrát,“ poznamenal Chromý. V Sigmě se totiž objevily v týdnu pozitivní testy na koronavirus. Kvůli opakovanému testování se duel překládal ze soboty na neděli. „Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Stejně tak na to, že foukal silný vítr a hřiště bylo podmáčené. Podmínky byly pro oba soupeře stejné,“ řekl Chromý.

Po pauze se obraz hry proměnil. Sigma si získala převahu a mohla vyrovnat. „Čekal jsem, že budeme dávat dlouhé nákopy na naše krajní hráče a zápas zvládneme. Místo toho ale měl více ze hry soupeř. Dal tři tyčky a my měli obrovský kus štěstí,“ prohlásil Melecký.

„Byli jsme zbrklí v předfinální a finální fázi. Pospíchali jsme a chtěli vyrovnat. Pak se nám nedařilo proměňovat vyložené šance,“ uvedl Chromý. Těsně mimo hlavičkoval Radič, další příležitosti měl Šíp. „Dobývali jsme branku soupeře, ale skórovat se nám zkrátka nepodařilo,“ dodal zkušený kormidelník.

Příště bude rezerva Sigmy hrát doma proti béčku Slovácka, v neděli v tradičních 10.15.

Fotbalisté Nových Sadů (ve žluto-černém). Ilustrační foto
Nedáš, dostaneš. Nové Sady v Bzenci vypily kalich hořkosti

Dolní Benešov – SK Sigma Olomouc B 1:0 (1:0)

Branka: 15. Skroch. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: Adamík - Šíp. Diváci: 142.

D. Benešov: Chvěja – Romaněnko (66. Dolba), Moravec, Alhassan, Krejčí – Musila (68. Kubík), Gorčica (88. Foitzik), Karčmář, Skroch – Gebauer (77. Adamík), Pecuch (83. Nyanzu). Trenér: Marcel Melecký.

Sigma B: Stoppen – Diblík (87. Hapal), David, Bednár, M. Galus – Neuer (46. Hausknecht), Grygar, Baďura (57. Grečmal), Šíp - Radič, Fiala. Trenér: Augustin Chromý.


Načítám tabulku ...