Na rychlou úvodní branku krajního beka Můčky navázal další hráč z řady těch, kteří se radují ze vstřelené branky jen sporadicky, a v popisu práce mají spíše gólům zabraňovat – Paris Purzitidis. Ten si našel míč na přední tyči po standardní situaci a skóroval.

„Věděli jsme, že přijede soupeř, který bude chtít hrát a nebude jen bránit. To nám vyhovovalo,“ konstatoval trenér domácích Dušan Žmolík.

Jeho svěřenci mohli utkání rozhodnout dříve, ale povedlo se to až osm minut před koncem hlavou Komendovi. „Hráli jsme útočně, s čímž jsem spokojený. Zároveň jsme vycházeli ze zabezpečené obrany a udrželi jsme čisté konto. Každá nula je pro nás důležitá,“ pokračoval v hodnocení duelu Žmolík.

Díky této výhře se Hanáci dostali před svého nedělního soupeře, kterého porazili po sedmi letech. Před Frýdkem-Místkem mají náskok jednoho bodu a jsou na třetí příčce, kterou budou hájit na půdě béčka Slovácka, kde neprohráli od roku 2007 a body odsud přivezli v osmi případech, z toho sedmkrát byly tři.

SK Uničov – MFK Frýdek-Místek 3:0 (2:0)

Branky: 11. Můčka, 26. Purzitidis, 82. Komenda. Rozhodčí: Bebenek – Mrázek, Macrineanu. ŽK: Bala, Můčka – Varadi, Koňařík, Bialek, Šumský. Diváci: 205.

Uničov: Uvízl – Puzitidis, Bala. Krayzel, Můčka – Bača, Ambrozek – Vichta (85. Vasiljev) – Strnad (76. Hapal), Komenda, Krč. Trenér: Dušan Žmolík.

Frýdek-Místek: Ciupa - Kebísek, Literák, Bialek, Koňařík (45. Šohaj) - Hurta, Ožvolda (75. J. Dudek) - Visić, Šumský (85. J. Mikulenka), Hykel (88. Nezhoda) - Varadi (46. Hadi). Trenér: Martin Pulpit.

Miroslav Lojka, David Kobylík
Kobylíka zklamal soupeř, Určice braly na Nových Sadech bod