Chyběl jen Lukáš Hapal, který se vrátil po hostování do Třince, kde se pokusí prosadit do druholigového kádru. „Uvidíme, jestli se mu to podaří. Kdyby ne a chtěl by pokračovat dál v Uničově, tak si myslím, že bychom se tomu nebránili. Je to otevřená věc,“ prozradil Dušan Žmolík.

Kádr doplnil Patrik Kasal, uničovský odchovanec, jenž naposledy kopal v krajském přeboru za nedaleký Medlov. „Doplnil nám kádr místo Hapiho. Bude jen na něm, jak bude pracovat a jestli se prosadí. Kvalitu na to určitě má. Samozřejmě ale víme, že bude potřebovat čas, aby si trochu zvykl na úroveň, ve které se hraje třetí liga, protože teď hrál v trochu nižší soutěži,“ řekl Žmolík.

Do mužstva se vrací po zranění také Ladislav Koutek. I v jeho případě však Žmolík zdůraznil, že nějakou dobu potrvá, než bude zcela fit. „Zpočátku bude určitě trénovat individuálně. Uvidíme, jak mu to půjde a jak rychle se do toho dostane. Rozhodně na něj nebudeme spěchat, abychom to nepřehnali a něco nepokazili,“ řekl uničovský kouč.

Trenér Radoslav Látal a sportovní manažer Sigmy Ladisalav Minář
Sportovní ředitel Sigmy Minář o přestupu talentu do Anglie, Jemelkovi i Pilařovi

Další změny v kádru už Uničov v zimě neplánuje. „Byli jsme s kádrem spokojení, tak budeme chtít pokračovat v tomto složení. Někdy je to vlastně to největší posílení. Už se známe, víme, co od sebe navzájem čekat. Můžeme navázat na práci, kterou jsme tady už udělali a není potřeba nikoho nového zapracovávat,“ podotkl Žmolík.

Navzdory spekulacím, které se po konci podzimu po okolí šířily, pokračuje v týmu autor šesti podzimních branek útočník Aleš Krč. „Přípravu začal normálně s námi a ani nevím, že by se chystal někam odcházet,“ usmál se trenér Uničova.

První přípravný zápas jeho mužstvo čeká příští víkend, kdy se doma utká s Hranicemi. Pak přijdou dvě těžší zkoušky s prvoligovým Slováckem a druholigovým Prostějovem. „I loni jsme první víkend zápas neměli a dalo by se říct, že se nám to osvědčilo. Jak jsem už říkal, kádr známe a není třeba zase tolik zkoušet. Příprava je dlouhá a nechceme mít kluky zahlcené spoustou zápasů,“ vysvětlil Žmolík.

„Co se týká zápasů se Slováckem či Prostějovem, a přidal bych tam pak ještě Vítkovice v generálce, tak jsem rád za tyto soupeře. Čím těžší tím lepší. Hlavně pro kluky je konfrontace s ligovými soupeři odměna a motivace, i když je jasné, že mohou mít kádr namixovaný,“ řekl Žmolík, který s týmem vyrazí v únoru na soustředění, které proběhne ve Vésce u Olomouce.

„To už je taková tradiční věc. Právě v únoru bude příprava postupně gradovat a budou tam největší dávky,“ dodal Žmolík.

Zimní příprava Sigmy v roce 2020. Jáchym Šíp, David Zima
Přestupový cíl Slavie David Zima by se přestupu nebál: Konkurence je všude

Zimní přípravné zápasy Uničova

sobota 18. ledna, 11.00: Uničov – Hranice

sobota 25. ledna, 11.00: Slovácko – Uničov (Kunovice)

pátek 31. ledna, 16.00: Prostějov – Uničov (Vyškov)

sobota 8. února, 10.00: Šternberk – Uničov

sobota 15. února, 11.00: Uničov – Rýmařov

sobota 22. února, 11.00: Uničov – Vrchovina

sobota 29. února, 11.00: Uničov – Vítkovice