Všechno podstatné se odehrálo až ve druhém poločase. Ten první skončil bez branek.

„Měli jsme nějaké šance, naproti tomu soupeř neměl nic. Byla škoda, že jsme se nedostali do vedení. Soupeř by to musel otevřít a my bychom mohli chodit do brejků,“ hodnotil úvodní dějství domácí trenér Dušan Žmolík.

Hanákům se to ale nakonec povedlo. Šest minut po návratu ze šaten otevřel skóre z penalty Ambrozek. Líšeň dokázala téměř ihned srovnat. Střelou z přímého kopu se trefil Krška. Uničovskému kouči nadělalo starosti zranění Patrika Strnada, který po přestávce už do utkání nezasáhl.

„Neměli jsme na lavičce na střídání žádného útočného hráče. Byl tam jen jeden obránce a dva dorostenci, kteří hráli zápas již i dopoledne. Nemohli jsme poslat na hřiště čerstvou sílu dopředu a to nás brzdilo,“ litoval.

„Na rozdíl od nás mohla Líšeň prostřídat a měla na hřišti pět útočných hráčů a všechno nakopávali a zatlačili nás. My jsme sice chodili do nějakých brejků, ale špatně jsme je řešili,“ pokračoval Žmolík.

Devět minut před koncem se prosadil opět Ambrozek, který se trefil ve čtvrtém utkání po sobě.

„Hraje celou sezonu dobře a patří k tahounům týmu. Měl šance i předtím, ale nepadalo to tam nikomu,“ přiblížil svůj pohled na výkony svého svěřence Žmolík.

Vítězství nakonec domácím sebral střelou z voleje minutu před koncem Hanuš. „Remíza je asi spravedlivá,“ zakončil uničovský kouč.

Uničov tak obsadí v letošním ročníku MSFL páté místo. Na šestý Vyškov má totiž před posledním kolem náskok tří bodů a lepší vzájemný zápas.

Naopak Líšeň ztrácí na lídra z Frýdku-Místku dva body a musí svůj zápas zvládnout a čekat na zaváhání soupeře. Uničov již nehraje, protože svoje utkání s Velkým Meziříčím zvládl vítězně v předehrávce.

Trénink české fotbalové reprezentace na Andrově stadionu před zápasem s Černou Horou. Patrik Schick (uprostřed)
Repre trénovala v Olomouci. Krásné a přátelské město, řekl trenér Šilhavý

SK Uničov – SK Líšeň 2:2 (0:0)

Branky: 51. (pen.) a 81. Ambrozek – 56. Krška, 89. Hanuš. Rozhodčí: Ogrodník – Tomanec, Mikeska. ŽK: Ambrozek – Bednář, Hlavica. Diváci: 185.

Uničov: Spurný – Seibert, Bala, Vejvoda, Koutek – Jeřábek (90+1. Macháček), Ambrozek, Svoboda, Bača, Strnad (46. Purzitidis) – Komenda. Trenér: Dušan Žmolík.