V prvním poločase měl Uničov několik šancí, aby šňůru hlučínských bez inkasované branky, která trvá již 462 minut, přerušil. Jenže se ani jedna z příležitostí neujala.

„Musíme být připraveni na to, že k nám soupeři budou jezdit bránit. Bylo to o tom, jestli dáme branku,“ začal hodnotit uničovský kouč Žmolík.

Ve druhém poločase měli opět domácí navrch a drželi míč. Jenže se do vápna už nemohli dostat. Největší šanci měl při standardce Ambrozek, který nastřelil břevno a následně Strnadovu střelu vytlačil na tyč Kolenko.

Fotbalisté Nových Sadů (ve žluto-černém) porazili Všechovice 5:0.
Nové Sady rozdrtily Všechovice. Nováček klesl na dno

„Nemám hráčům co vytknout. Hráli jsme trpělivě, snažili jsme se. Nevím, co šlo udělat jinak. Útočníků tam bylo dost, ale prostě to tam nepadlo,“ hodnotil Dušan Žmolík.

I přes třetí ztrátu v řadě se jeho svěřenci drží na třetí příčce a na první Blansko ztrácí pouze tři body.

„Neberu to tak, že jsme tři zápasy nevyhráli. Hrajeme dobrý fotbal a je to jen otázka času, kdy nám to tam začne padat, takže z toho nejsem nervózní. Kdybychom hráli špatně a nevyhrávali, tak bych asi rozhozený byl,“ zakončil Žmolík.

„Uničov byl lepším týmem, dvakrát trefil i brankovou konstrukci, ale byly to střely z boku, nevyplynuly z žádných velkých šancí,“ přidal své hodnocení trenér Hlučína Marcel Melecký.

„Bod z Uničova bereme. Hráli jsme s kvalitním soupeřem. Stále se trápíme s koncovkou. Dva vstřelené góly z osmi zápasů je málo,“ uzavřel Melecký.

V příštím kole zajíždí Uničov na hřiště Petřkovic.

SK Uničov – FC Hlučín 0:0

Rozhodčí: Pelikán – Pfeifer, Antoníček. ŽK: Svoboda – Rubý. Diváci: 230.

Uničov: Uvízl – Purzitidis, Bala, Krayzel, Můčka – Ambrozek, Bača, Svoboda (64. Strnad) – Vichta (82. Hapal), Komenda, Krč. Trenér: Dušan Žmolík.

Hlučín: Kolenko – Wolf, Hudeczek, Štefek, Vengřínek – Dolba (90. R. Dostál), Rubý, Opatřil, Krejčí – Kraut (76. Gros) – Jančík (46. Pyclík). Trenér: Marcel Melecký.