Hanáci ve venkovním zápase vybojovali bod za remízu 2:2, trenér Dušan Žmolík přesto spokojen nebyl.

„Hrálo se na velice těžkém terénu a prvních třicet minut oba týmy jenom nakopávaly. Míč byl pořád nahoře a snad se nedotkl trávy,“ začal hodnocení s trochou nadsázky uničovský trenér Žmolík.

Potom jeho tým začal být na hřišti lepší, ale do konce poločasu se neprosadil.

„Soupeře jsme do ničeho nepustili a ve stejném trendu jsme pokračovali i ve druhé půli, jenže pak jsme zaspali u standardky,“ litoval.

Po nákopu z poloviny hřiště dostal hodně prostoru nejlepší střelec Uherského Brodu Šimon Chwaszcz a měl dostatek času si na hranici vápna míč sklepnout hrudníkem a krásnou bombou z otočky z voleje poslal míč do šibenice. „Říkali jsme si o tomto hráči a chystali se na něj. On potom zůstane takhle volný,“ nechápal Žmolík

Jeho tým naštěstí dokázal už za čtyři minuty odpovědět, když Hapal poslal nadvakrát vysokou svící do pokutového území a Aleš Krč vyhrál hlavičkový souboj a míč skončil v síti.

Devět minut před koncem se po hezké rychlé akci na jeden dotek dostal Uničov až do vápna, kde byl faulován Bača a Ambrozkovu střelu z penalty sice brankář vystihl, ale byla dostatečně prudká a otočila zápas.

Jenže radost hostů vydržela jen dvě minuty, protože po standardce opět úřadoval Chwaszcz.

„Nechápu to. Ten míč letěl snad tři hodiny. Myslel jsem, že už si to pohlídáme, ale tohle byl hodně laciný gól,“ rozčiloval se Žmolík a dodal: „Herně jsme to utkání měli vyhrát, ale to nejde, když dostaneme dva takové góly. Jinak není klukům co vytknout, ale bod je ale málo,“ uzavřel lodivod Uničova.

V týmu ze Slovácka panovala lepší nálada. „Jsme spokojení. Diváci viděli velice pohledný a atraktivní fotbal s brankami a šancemi. Uničov má velice silný tým, což u nás potvrdil. Kluci ale těžké utkání odmakali a po zásluze byli odměněni alespoň remízou,“ prohlásil domácí trenér Miroslav Ondrůšek.

ČSK Uherský Brod - SK Uničov 2:2 (0:0)

Branky: 54. Chwaszcz, 83. Chwaszcz – 58. Krč, 81. Ambrozek (pen.). Rozhodčí: Pfeifer – Antoníček, Petr.

ŽK: David – Bača. Diváci: 223.

Uherský Brod: Dostál – Flasar, Vrága, M. David, Nevařil (90. +1. Sedláček) – Pospíšil (67. Sklenář), R. David, Malenovský, Josefík (81. Jaroněk), Mančík (85. L. Mareš) – Chwaszcz. Trenér: Miroslav Ondrůšek.

Uničov: Uvízl – Purzitidis, Bala, Krayzel, Seibert – Bača, Ambrozek, Vichta – Hapal (77. Vasiljev), Komenda, Krč. Trenér: Dušan Žmolík.