Vzpomínáme na níže uvedené akce a zároveň se omlouváme všem, které zde pro nedostatek místa nemůžeme jmenovat.

V listopadu 2019 jsme v Hradci Králové hostili čtyřčlennou „průzkumnou“ delegaci z Klubu pro seniory Olomouc-Lazce v čele s vedoucí klubu Evou Sommerovou. Letos v únoru přijely dva týmy z Lazců na náš krajský turnaj v bowlingu a družstvo mužů si dokonce odvezlo stříbrné medaile.

V létě se několik olomouckých seniorů zúčastnilo dvou našich týdenních rekondičních pobytů v Krkonoších. Koncem července jsme v Hradci Králové hostili 24 lidí, a to nejen z Lazců, ale i z Klubu Slunečnice Olomouc a Klubu seniorů Střeň.

Navštívili Muzeum Petrof, planetárium, plavili se po Labi a společně s námi si večer zazpívali v našem klubu. Šestnáct hostů u nás dokonce přespalo a druhý den jsme je zavezli na zámek do Chlumce nad Cidlinou a odpoledne turistickým vláčkem do hradeckých lesů. Na podporu této návštěvy nám naše město poskytlo dotaci z oblasti cestovního ruchu.

V září jsme na oplátku obdrželi od pana Mgr. Zdislava Dolečka, vedoucího oddělení sociální pomoci a služeb olomouckého magistrátu pozvánku na vědomostní soutěž Hospodský kvíz, kde se naše pětičlenná výprava umístila na 4. místě. Jiné skupině královéhradeckých seniorů se zase při návštěvě Olomouce celý den obětavě věnoval Jiří Hambálek z Klubu pro seniory Lazce.

Spolupráce seniorů z Hradce Králové a Olomoucka tak přispěla ke zpestření života seniorských organizací na obou stranách. V plánu byla také naše účast na plese seniorů v Olomouci a účast dvou týmů Komise městské části Lazce na bowlingovém turnaji městských částí Hradce Králové.

Jiřina Sedláčková, vedoucí Klubu seniorů Střeň pozvala své nové známé z Hradce Králové na návštěvu Střeně a okolí. Koronavirus však tyto plány překazil. Proto nám nezbývá, než pozdravit touto cestou všechny, se kterými jsme zažili mnoho hezkých věcí, a věřit, že v příštím roce se budeme opět setkávat.

Marcel Kraus,
za Senioři Hradec Králové