To však benefici na exkluzivitě rozhodně neubere. Podpoří ji totiž zajímavá jména a dokonce jedna legenda. Koncert bude odvysílán 3. prosince od 18 hodin na oficiálním facebookovém profilu Spolku Trend vozíčkářů.

A kteří umělci se v jednom programu potkají, aby věnovali olomouckým vozíčkářům své srdce na dlani? Programem provede zpěvák Martin Šafařík, který je letitým podporovatelem Trendu vozíčkářů a nechybí prakticky na žádné jejich větší akci. Pozvání také přijal Ivo Batoušek, bubeník a člen hudební formace Jumping Drums, dále také slovenská zpěvačka Valéria Polčová, kterou můžeme znát z poslední řady soutěže The Voice Česko Slovensko. Ze stejné soutěže pochází Jakub Moulis, který se umístil na druhém místě, a vozíčkáře podpoří ze svého pražského domova.

Z Prahy se ke koncertu připojí také finalistka SuperStar a zpěvačka s božským hlasem Alžběta Kolečkářová. Tím největším překvapením bude vystoupení zpěvačky Kathy Kelly z legendární hudební skupiny Kelly Family. Nestává se často, že by české neziskové organizace podporovali zahraniční umělci. Spolku Trend vozíčkářů se však toto nemožné povedlo.

Doba je k živým akcím velice nepříznivá, a tak jsme se domluvili, že neporušíme tradici a Vánoční benefiční koncert se odehraje tak trochu jinak. O část programu se postarají umělci působící v Olomouci a okolí a na dálku nás podpoří další část umělců ze svých domovů v podobě home videa.

Velice nás těší, že pozvání přijali všichni tito skvělí lidé, někteří náš Spolek podporují řadu let a je moc krásné, že nám zůstali věrní. Především nás těší, že pozvání přijala úžasná Kathy Kelly a jsem si jist, že o Trendu vozíčkářů ještě uslyšíme. Naše kulturní akce jsou pro veřejnost takovou symbolickou odměnou za to, že nás lidé neustále podporují.

„Koronakrize se dotkla snad všech neziskových organizací v zemi. Naši osobní asistenti jsou prakticky od března v nasazení a s nynějším pravidelným testováním zažívají jedno z nejnáročnějších období života. Teď už nestačí, aby byli pro handicapované jen fyzickou podporou. Musí jim v době omezení kontaktu s veřejností víc naslouchat a snažit se je podpořit hlavě psychicky, a to víc něž kdykoliv jindy. A snaží se o to vlastně všichni naši zaměstnanci, kterým patří velký dík," říká ředitel Spolku Trend vozíčkářů Tomáš Zrnka.

V rámci tohoto koncertu můžete Spolek podpořit dobrovolným virtuálním vstupným v podobě dárcovské SMS ve formátu DMS TKANICKA 30 nebo DMS TKANICKA 60 nebo DMS TKANICKA 90 na číslo 87777 nebo příspěvkem na účet číslo 1000100014/5500 (Raiffeisen Bank).

Spolek Trend vozíčkářů patří mezi největší poskytovatele služby osobní asistence pro těžce tělesně handicapované spoluobčany. Především náklady na tuto službu osobní jsou velmi vysoké, a tak se Spolek neobejde bez podpory sponzorů a veřejnosti. Mimo osobní asistence nabízí také služby sociální rehabilitace, psychologické poradny, poradny pro odstraňování bariér nebo také provozuje půjčovnu kompenzačních pomůcek a zaměstnává osoby s handicapem.

Milan Papežík
za Spolek Trend vozíčkářů Olomouc