Máme za sebou další super výlet. Tentokrát v trochu neobvyklé sestavě - dvě auta a jedna motorka.

Vyrážíme tedy v pátek v podvečer směr Chotěboř, kde máme první spot na kempování přes službu bezkempu.cz. Místo se jmenuje Plácek u rybníka, tak si vzhledem ke skoro tropickým teplotám balíme i plavky.

Po příjezdu na místo zjišťujeme, že rybník je kompletně vypuštěný. Nevadí, zachraňuje to krásné posezení a ohniště s grilem, který je nám plně k dispozici. Následně usedáme a plánujeme společně výlety na další dny.

Vstupní hala, hotelový bar, prostorná jídelna – vše postupně mizí v nezvané vegetaci.
Dřív zde lidé spali a nakupovali. Teď hotel a prodejnu pohltily mech a kapradí

Probouzíme se a je krásné prosluněné ráno. Posnídáme a ještě chvíli vyčkáváme na místě. Následně razíme směr Třemošnice, kde je zrekonstruovaná bývalá vápenka.

Procházíme muzeum, které nám přibližuje historii těžby zde v okolí. Pak jdeme do muzea zemědělských strojů. Naším dalším cílem je krásná zřícenina hradu Lichnice, kde navštěvujeme vyhlídku a také nedaleké místo zvané Dívčí kámen, ke kterému se pojí zajímavé historky.

Spartan Race 2022 v Litovli.
Spartan Race v Litovli: závod plný dřiny, adrenalinu i obrovské zábavy

Bohužel nás předčasně opouští jeden lenoch, ale my ostatní pokračujeme dál. Naším dalším cílem je Naučná stezka okolo Prachovického lomu.

Po příjezdu na místo vidíme opravdu obrovský lom a vyrážíme po vyznačené trase, jenže asi v půlce nás přepadne déšť, a tak se vracíme zpátky do aut s tím, že pojedeme na další kempovací spot. Cestou nás chytne neskutečná průtrž mračen a my musíme zastavit.

Zastavujeme na benzince, kde je skupina motorkářských punkáčů na historických strojích. Pokecáme a oni jsou zvědaví na naši vestavbu v autě, takže jim vše ukazuji a vysvětluji.

Čtyřtisícovka Gran Paradiso (4061 m) je nejvyšší vrchol Grajských Alp v italských regionech Valle d´Aosta a Piemonte.
Gran Paradiso: kozorožci, sněhová letní metelice a bernardýn s rumem

Po dojetí do cíle poblíž Veselého kopce zjišťujeme, že jsme opět na pěkném místě s ohništěm, posezení a dokonce pergola. Čeká nás večeře a pěkný večer, a pak jdeme spát.

Poslední den máme v plánu velice zajímavé místo, a to Dům oběšených panenek ve Rváčově. Místo hodně nevšední, a tak trochu strašidelné. Ještě navíc když se bavíme s majitelem, který drží v ruce obrovský orezlý kalač.

Pokračujeme do Nasavrk na Keltskou stezku Železnými horami, která má nějakých deset kilometrů a je to opravdu super výlet.

Přehrada Olešná u Frýdku-Místku z dronového pohledu.
OBRAZEM: Místo odpočinku, koupání a letních radovánek. Přehrada Olešná z dronu

Jdete přes Kaštanku, krásnými lesy, úžasnou krajinou, kolem malého vodopádu až k rozhledně Boiika a následně zpátky do Nasavrk.

Cestu zakončujeme v restauraci v Trhové Kamenici, kde jsme si pochutnali a těšíme se na další výlet!

LENOŠI NA CESTÁCH

Více tipů na výlety najdete na Facebooku Lenoši na cestách

Na jarních vyjížďkách.
VIDEA: Vůně benzínu je tak opojná aneb Motorka, to je vášeň a životní styl
Procházku v oblacích nabízí kromě stezky i nový visutý most.
Lenoši z Vysočiny zkusili stezku pro otrlé. Ve větru se nejdelší most dost houpe