Zatím co v horských oblastech je ještě zima a i ranní mrazíky jsou denně, jaro na Hané se blíží. Jaro, je symbolem nového života. Příroda stojí na novém počátku a vše se chystá růst.

Jaro je také dobou nového životního stimulu. Vše co je živé, musí růst, naplnit zemi. Příroda po době spánku vstupuje do světa s novou aktivitou. Také v Brodku u Přerova se příroda probudila a začíná vše růst.

První jarní květy v Brodku u Přerova, březen 2021.První jarní květy v Brodku u Přerova, březen 2021.Zdroj: Jan Teimer

„Přišlo jaro se sluníčkem, zem otvírá zlatým klíčkem. Všude je vidět přírodu, jak je krásná, když se nám vše zelená. Na zahrádkách začínají kvést sněženky, bledule, čemeřice, krokusy a jiné květiny. Nejinak je tomu i v Brodku u Přerova, kde vše rozkvétá,“ podělil se o svou radost Jan Teimer.

Krásná bílá čemeřice vykvetla na zahrádce paní Libě Šeligové v obci Vlachovice na Zlínsku.

Krásná bílá čemeřice vykvetla v obci Vlachovice na Zlínsku.Krásná bílá čemeřice vykvetla v obci Vlachovice na Zlínsku.Zdroj: Liba Šeligová

Už se vám na zahrádce vyklubaly sněženky nebo jiné jarní květiny? Nebo jste se jejich krásou kochali na procházce? Pošlete nám snímky prvních jarních květin a podělte se o jejich krásu s našimi čtenáři.

Své fotografie můžete posílat na e-mail adela.faltysova@denik.cz. Následně budou uveřejněny na našem webu i v tištěné podobě Deníku.