Školou se linula vůně cukroví, palačinek a punče, všudypřítomná byla krásná vánoční výzdoba. V kavárničkách mohli návštěvníci ochutnat výborné cukroví, které napekli ochotní rodiče.

Pro všechny si připravili žáci i učitelé bohatý a atraktivní program. Zejména menší děti se nadšeně zapojily do vánočních dílniček, v nichž si mohly zhotovit různé svícny, zdobit perníčky nebo vyrobit vlastní svíčku z včelího vosku.

Pokud si návštěvník nechtěl vyzkoušet svoji kreativitu, mohl si vybrat z široké nabídky vánočních dekorací, keramických ozdob, malovaných kamenů, medových výrobků nebo chutných sirupů.

„Moc se mi tady líbí. Nejlepší jsou dílničky, ve kterých si můžu sama něco vyrobit. Taky si určitě něco koupíme,“ shrnula svoje dojmy desetiletá Laura Žižková.

Mladší žáci si pod vedením svých učitelů připravili divadelní program proložený koledami doprovázenými hrou na housle. Krásné kostýmy i výkony malých herců si zasloužily velké ovace. Žáci 8.B pak rozvinuli svůj herecký talent, když naprosto úžasně zpracovali klasickou pohádku o Mrazíkovi.

Nechyběli samozřejmě Ivánek, Nastěnka i Marfuša, dědeček Hříbeček, baba Jaga se svou chaloupkou a sáňkami samochodkami anebo banda loupežníků se svými klacky. Jejich výkon pod vedením režisérky, kostymérky i scénografky v jedné osobě, tedy paní učitelky, byl profesionální a odměněný dlouhým potleskem a slovy chvály a uznání.

Vánoční jarmark na „Zeyerce“ se opět setkal s velkým zájmem. I když za ním stojí mnoho úsilí, hodin přípravy a práce, je jasné, že jarmark si užili jak děti, tak dospělí a všichni společně se naladili na blížící se vánoční svátky.

Autor: Hana Kramářová, za ZŠ Zeyerova, Olomouc