Kdo je Maxijedlík Jaroslav Němec?

K jídlu a gastronomii mám blízko,vyučil jsem se kuchařem. Věděl jsem o sobě, že toho dokážu rychle hodně sníst a chtěl jsem to někde zkusit.

Před 15 lety bylo ve Svitavách předkolo vizovického Trnkobraní, tam mě kamarádi vyhecovali na soutěž v pojídání knedlíků. Soutěž jsem vyhrál a postoupil tak do finále.

Začátky byly těžké, ale postupem času jsem se vypracoval. Jenom za minulý rok mám odsoutěženo 46 vyhraných soutěží plus účinkování v televizi, rádiu. Stihl bych i více, někdy jsou soutěže třeba v jeden den na třech místech, a to se opravdu stihnout nedá.

Čtyřtisícovka Gran Paradiso (4061 m) je nejvyšší vrchol Grajských Alp v italských regionech Valle d´Aosta a Piemonte.
Gran Paradiso: kozorožci, sněhová letní metelice a bernardýn s rumem

Jednou se mi však podařilo vyhrát i pět soutěží v jediný den na zabijačkových hodech v Brně. Na soutěže se nijak nechystám, ani netrénuji, ono jich je tolik, že vlastně trénuji přímo na soutěžích.

Zkoušel jsem třeba vypít 5 litrů vody za pár minut, abych si roztáhl žaludek, ale už to nedělám.

Jeho světové rekordy

Co se týče rekordů z posledních soutěží, můžu zmínit pojídání tří nejsmradlavější jídel světa.

Snědl jsem naráz, jako jediný na světě, v Brně na GO to Foodparku postupně za sebou jmenovitě Hákarl, který je vražednou kombinací močovinou páchnoucího nakládaného zkvašeného žraločího masa, které je za sirova prudce jedovaté. Chuť šla, ale zápach byl šílený.

Dále Surstromming, to je zkvašené rybí maso, které je v Guinnessově knize rekordů zapsané jako nejsmradlavější jídlo světa.

Semifinále soutěže Dívka roku 2022 se uskutečnilo v pražském Wellness Hotelu STEP. Akci moderovali David Gránský a Robert Urban. Výrazně uspěly dívky z Moravskoslezského, Olomouckého i Zlínského kraje.
Nejkrásnější holky jsou na Moravě! Letošní Dívka roku to opět potvrzuje

Jedl jsem ho už po páté, smrdí jako zkažené přesolené maso, chutově je hrozný, okamžitě vás to natáhne na zvracení, snědl jsem vždy celou plechovku i s kostmi a navrch vypil i lák.

A nakonec Durian. Taky smrděl, ale byl aspoň sladký. Dal jsem dva velké kusy. Byl to fakt hrozný puch, na Výstavišti pak museli na hodinu pustit centrální klimatizaci.

Zaměřil jsem se teď hodně na extrémní jídla, nebojím se ani nejsmradlavějších a nejpálivějších jídel světa. Baví mě to, mám rád adrenalin před soutěží, její atmosféru „u stolu“ - v publiku i mediální sledovanost.

Rybí přechod na řece Bečvě v Hranicích.
Významný prvek. Rybí přechod na řece Bečvě v Hranicích umožní pohodlné proplutí

Nedávno jsem počítal poháry za vyhrané soutěže,samozřejmě všude je nedávají mám jich kolem sto + medaile. Mám je na knihovně naproti posteli.

Jsou chvíle kdy mi ta ocenění připomenou, že čas a úsilí,které jsem tomu věnoval nebylo promarněnou energií.

Rekordy:

  • V redakci Blesku jsem zopakoval slavný filmový souboj Vladimíra Menšíka s bernardýnem Bohoušem. Zvládl jsem celé menu o 11 chodech, kterým slavný herec umořil nešťastné zvíře i s jeho majitelem.
  • Pojídání tatranek – 38 ks za 5 min.
  • Pojídání jitrnic – 14 ks za 5 min.
  • Pojídání švestkových knedlíků – 35 ks za 4 min. 14 s.
  • Pojídání steaků – 1 kg za 4 min. 44 s.
  • Pojídání šišek s mákem – 29 a půl ks za 5 min.
  • Pojídání půl kila tlačenky – za 79 vteřin
  • Pojídání zabijačkových výrobků – 12 chodů za 34 min. atd…

Účinkoval jsem v Show Jana Krause, kde jsem udělal světový rekord v pojídání natvrdo uvařených vajec za 2 minuty jsem pozřel 24 a půl vajec,a to mi ještě pan Kraus svázal ruce. Dále jsem účinkoval v pořadech TV Prima, jmenovitě v seriálu Cesty domů, Česko Slovensko má talent a S pravdou ven.

Vše mám ke zhlédnutí na mém FB profilu – https://www.facebook.com/jaroslav.nemec.96

Hranické hry bez hranic 2022.
VIDEO: Střelba, výbuchy, požár. Kasárna v Hranicích zažila rušný den