Jako metrika byly pro výzkum využity známé turistické weby s recenzemi uživatelů – tedy lidí, kteří místa skutečně navštívili. „Celkem jsme hodnotili 852 vodních parků ve 29 zemích,“ uvedli zástupci ze společnosti showerstoyou.co.uk.

Aquapark Istralandia je považován za jeden z nejzábavnějších aquaparků v celém Chorvatsku.
Nejlepší aquaparky v Chorvatsku: Podívejte se, jakou zábavu nabízejí

Na prvním místě se umístil vodní park Dorset Adventure Park v Anglii se skóre 4,73 z 5 možných. Umístěný je v údolí vedle ruin Zámku Corfe. Nejde o klasický tobogánový areál, ale o dobrodružný park s vodními atrakcemi, které připomínají televizní show Drtivá porážka. Svůj význam zde má i bláto, které je součástí útočných aktivit.

Zdroj: Youtube

Na druhém místě se podle analýzy umístil Siam Park Tenerife na Kanárských ostrovech se skóre 4,52 z 5. Vodní park se siamskou tématikou nabízí řadu atrakcí – ze jednu z těch nejlepších lze považovat tobogán, jehož část vede skrz nádrž se žraloky.

Zdroj: Youtube

Chorvatský Aquapark Istralandia se pak umístil jako třetí s celkovým hodnocením 4,44 z 5. Istralandia je obklopená zeleným lesem vnitrozemí v oblasti Novigardu u Nova Vas, slibuje dávku přírody spolu s 23 vodními atrakcemi a více než 3 kilometry tobogánů.

Zdroj: Youtube
Skoro jako v aquaparku u moře.
Hodně muziky za málo peněz. Termály Dunajská Streda vyvolají pocit pobytu u moře

Se skóre 4,41 z 5 zaujala 4 příčku Energylandia nedaleko polského Krakova. S vodním parkem ve stylu tropického ostrova se 14 skluzavkami všech tvarů a velikostí i pláží se řadí mezi absolutní evropskou špičku.

Zdroj: Youtube

TOP 5 uzavírá dánský Djurs Sommerland se skóre 4,35 z 5. Jako vítěz ocenění Park World Excellence za rok 2019 nabízí Djurs Sommerland devět tematických oblastí a nabízí největší vodní dráhu v severní Evropě.

Zdroj: Youtube