V pronajatém třípokojovém bytě žije Pavel se svým přítelem Matějem. „Hledali jsme prostor, který bude v klidné lokalitě, ale snadno dostupný z centra Prahy,“ vysvětluje. Libeňský činžák, z něhož dýchá historie, mu vyhovuje víc než novostavby.

Kuchyně je spojena s obývákem, té dominuje obrovský stůl, 500l akvárium s terčovci a 4 africké želvy
Jak bydlí Josef Maršálek z Peče celá země: funkční dům plný želv, morčat a tašek

Stejné je to i se zařízením. „Všechno jsme si vyrobili sami, od někoho dostali nebo našli třeba na blešáku. Obklopujeme se věcmi, které jsou něčím zajímavé a nesou v sobě příběhy. Každý roh pokoje, kus nábytku nebo kytka má proto svoje místo a svůj význam,“ zdůrazňuje talentovaný návrhář.

A bez čeho se neobejde?

* Stolek. Tenhle konferenční stolek, ze kterého vyrůstají kytky, jsem vyrobil sám. Trvalo mi tři dny, než byl takový, jak jsem přesně chtěl. Jistě chápete, proč je to můj oblíbený kus nábytku.

* Levandule a kořenky. Pocházím z malé vesnice Velké Teriakovce na jižním Slovensku, moji rodiče tam mají malý rodinný domek. Levandule jsem natrhal na zahradě u mé babičky a kořenky koupil na blešáku. Nejlepší je ten U Elektry v pražském Hloubětíně.

Kristína Nemčková: Můj svět, moje království nebo taky „tohle je můj osobní prostor a ten tvůj je o kus dál“
Jak bydlí Kristína Nemčková z MasterChef: bylinkový ráj a neobvyklá "láska"

* Mimi. Co by byl návrhář bez modelky. A naše kočičí kráska Mimi navíc udělá pro skvělou fotku cokoli.

* Stůl a malba. Obří jídelní stůl s lavicí je od Kare design. Vždycky jsem chtěl mít velký stůl, kde bych mohl pracovat, jíst, navrhovat. Tu nástěnnou malbu nad ním jsem dělal já.

* Prkénko. Vaření miluju, zvlášť když můžu krájet zeleninu na prkénku s vlastním logem.

* Móda. Navrhování je pro mě práce a dokonalý relax zároveň.

Fotograf Dereck Hard během uplynulých let nafotil víc než stovku návštěv, všechny díly série Livin najdete na www.RedBull.cz.