Ministr vnitra Vít Rakušan představuje plán na integraci ukrajinských uprchlíků. A co propojení gangsterů s politiky STAN, ozve se okamžitě z opozičních lavic. Rakušan schválí návrh na reorganizaci Národní centrály proti organizovanému zločinu. A co propojení gangsterů s politiky STAN, ozve se okamžitě z opozičních lavic. Rakušan uvede do funkce nového ředitele České pošty. A co propojení gangsterů s politiky STAN, ozve se okamžitě z opozičních lavic.

Kateřina Perknerová
Fiala v pasti, z níž lze utéct

Mimořádná schůze sněmovny ke skandálům hnutí STAN, v jehož čele Rakušan stojí, nevyřešila nic. Ukázala však, jak dramaticky bude vláda Petra Fialy tímto balvanem zatížena.

Vít Rakušan včera tvrdě zaútočil na hnutí ANO a jeho obžalovaného šéfa Andreje Babiše, který je oním příslovečným zlodějem, který křičí, aby chytili zloděje. Pohříchu si tím nijak nepomohl.

Pětikoaliční vláda nastupovala s odhodláním, že se nikdy nebude chovat jako Babiš, bude prosta všech korupčních afér a dokáže, že politika může být průzračně čistá. Měla by mít na paměti tyto svoje zásady, ne poměřování s expremiérem. Pokud by chtěla svým slibům dostát, Petr Gazdík by měl rezignovat na poslanecký mandát, Stanislav Polčák na europoslanecký a Vít Rakušan na křeslo ministra vnitra.

Kateřina Perknerová
Pavel jde do toho. Má ale slabiny

Právě proto, aby měl Fialův kabinet šanci úspěšně projít krizovým obdobím a soustředit se na důležité problémy. Bude-li další tři roky pořád dokola čelit atakům politiků ANO a SPD kvůli korupci, večírkům s holkami a kokainem, nemusí to zvládnout.