Znamená to, že pro ně platí výjimka a nemusejí se řídit zákonem jako zbytek populace? Zdá se, že tomu tak opravdu je. Asi nejvíce do očí bijícím případem byla oslava v teplickém ho-telu, kterou organizoval podnikatel a bývalý poslanec Petr Benda; do hotelu přímo na náměstí dorazili politici, představitelé různých rad a komisí veřejné správy včetně policejního ředitele z Liberce Vladislava Husáka. Někteří z nich, jako Husák, doplatili na účast na nelegál-ní party svými funkcemi. Jiní se nadále vymlouvají a tvrdí, že na akci pracovali.

Covid: Žalují čísla na vládu?

Pokud jste v posledních dnech četli noviny a seznam hostů, musí vám být jasné, že opravdu šlo o velmi důležité osoby (překlad zkratky VIP). Podobný případ se teď stal v liberecké re-stauraci Bílý Mlýn, kde to minulý pátek večer vypadalo, že žádný nouzový stav ani vládní nařízení omezující provoz a setkávání lidí neexistují.

Lidé se v restauraci bavili, jedli a popíjeli úplně v pohodě, na dotazy pak provozovatel reagoval, že to vykážou jako občerstvení hotelových, tedy ubytovaných hostů na služební cestě. Podle cen na jídelním lístku je zřejmé, že šlo opět o skupinu VIP zákazníků. Tentokrát je však nedefinovala funkce ve veřejné správě, ale stav jejich bankovního konta.