„Zatím máme výsledky názorů přibližně dvou tisíc návštěvníků, celkem by jich mělo být asi tři tisíce. Anketa, která nyní potrvá do konce září, by se měla v budoucnu stát tradicí,“ uvedl ředitel zoologické zahrady Radomír Habáň. Nedostatků, na něž lidé upozornili, si je ředitel vědom.

„Lavičky a koše už řešíme. Víme, že dalším problémem je úprava zoo, tedy zeleň. Také v tom už podnikáme první kroky. Podle návštěvníků je pak nízká kvalita a úroveň občerstvení. I tohle chceme v příští sezoně zlepšit,“ uvedl Habáň.

„Rádi bychom také vyřešili záležitost se stáním aut. Je potřeba vybudovat nějaké další záchytné parkoviště, které by sloužilo pro potřeby návštěvníků zoo. Co se projektů týče, jsme ve fázi příprav, chceme využít zimní a podzimní období k dokončení těchto záležitostí, připravit se na další sezonu a oslovit návštěvníky zvýšením a zkvalitněním služeb,“ doplnil ředitel zoologické zahrady.

Na Svatém Kopečku se lidem líbí akvária, výběh makaků, novorozeně hrocha či vyhlídková věž. „Kromě toho oceňují i informace o zvířatech a pak samotné prostředí zoologické,“ uvedla Markéta Dočkalová, která anketu provádí. Naopak by zvláště děti rády viděly některá zvířata, třeba slona, tučňáka nebo lachtana.

Přečtěte si:
Test zoo: Olomouc ztrácí se Zlínem i Ostravou