Vkusný neorenesanční interiér zážitkové restaurace už má daleko k bývalým poštovním přepážkám, které zde fungovaly více než sto let.

O jedinečnou atmosféru však budova rozhodně nepřišla.

„Poté, co se rozhodlo o tom, že se pošta přestěhuje jinam, nechtěli jsme, aby se z tohoto krásného místa stal další obchod nebo banka, kterých je v Olomouci plno. Proto jsme si prostor pronajali a vytvořili v něm restauraci, která odráží klid a eleganci doby, ve které zde pošta začala fungovat," popsal záměry, s jakými tvořili Svatováclavský restaurant, Josef Knapek.

Svatováclavský restaurant otevřel v protorách bývalé pošty na náměstí Republiky v centru Olomouce

V prostorách bývalé pošty otevřela na náměstí Republiky stylová restaurace.  Foto: archiv Svatováclavského restaurantu

Monetovy obrazy a srnčí hřbet

Hosté, kteří si sem přijdou vychutnat vynikající kuchyni i servis personálu, zjistí, že se to majitelům podařilo do posledního detailu.

Ještě před tím, než jim číšník pomůže z kabátu a usadí ke stolu, okouzlí je stylová malba na stropě, dobové tapety, luxusní sofa i repliky Monetových obrazů po stěnách.

Budova pošty na náměstí Republiky v Olomouci„Vše jsme si zařizovali sami. Interiér restaurace má návštěvníka uvolnit a naladit na příjemný zážitek, který si u nás vychutná nejen s jídlem, ale právě díky místní atmosféře. Chceme, aby se zde lidé cítili příjemně, zapomněli chvíli na všechny starosti, které je čekají za zdmi restaurace," vysvětlil Josef Knapek.

Na ty, kteří do Svatováclavského restaurantu přijdou, čekají skutečné lahůdky.

„Zaměřili jsme se na středoevropskou kuchyni s hlavním důrazem na čerstvost a rozmanitost sezonních surovin. K našim specialitám patří například srnčí hřbet s gratinovanými bramborami, kaštany a liškami nebo rolovaný filet ze pstruha duhového s šalvějí, bílou ředkví, fialovou mrkví a rajčaty," prozradil k místním specialitám Josef Knapek a doplnil, že v nabídce mají i týdenní menu.

„Pokud však máte pouze krátký čas na oběd, raději si návštěvu naší restaurace nechejte na jindy, v těchto vznešených prostorech by totiž opravdu byla škoda spěchat," řekl ke specialitám Josef Knapek.

Svatováclavský restaurant otevřel v protorách bývalé pošty na náměstí Republiky v centru Olomouce

V prostorách bývalé pošty otevřela na náměstí Republiky stylová restaurace. Foto: archiv Svatováclavského restaurantu

Vlastní chmelový mok vedou pivovody

Na své si přijdou také milovníci sladkých dezertů. Ty od začátku až do konce pečlivě připravují kuchaři restaurace.

„Na jednom z pohodlných sofa si zákazníci mohou vychutnat například brownies s čokoládovým krémem a pomerančovou redukcí nebo rozebraný štrúdl s tvarohovým krémem a vanilkovou omáčkou," popsal sladké tečky Josef Knapek.

K dobrému jídlu neodmyslitelně patří také kvalitní pití. V nabídce Svatováclavského restaurantu proto nechybějí jak vynikající česká i evropská vína, tak i vlastní pivo, které je vedeno „pivovody" přímo z tanků vedlejšího Svatováclavského pivovaru.

„A z tohoto pivovaru si vedeme pivo i do našich Svatováclavských pivních lázní," doplnil na závěr Josef Knapek.