Projekt nové víceučelové areny v Hynaisově ulici nyní architekti podrobněji zpracovávají. Upřesňují materiály, provoz nebo například podobu vstupní rampy.

„Projekt je nadále veden snahou o maximální multifunkční využití pro sport, kulturu, společenské akce, dětský svět. Zároveň je snaha provozně halu vyřešit tak, aby jednotlivé části – velká hala, malá hala a dvorana – mohly být provozovány nezávisle v různých obdobích a režimech," přiblížil za autory studie Robert Štefka z olomouckého ateliéru A2 Architekti.

Do šesti týdnů by podle něj měla být hotová projekční část dokumentace pro stavební povolení.

„Po ní by měl následovat projekt pro provedení stavby a pokud by vše navazovalo, bylo by možné v roce 2014 zahájit realizaci výstavbou malé haly s druhou ledovou plochou, následně potom rekonstrukci stávajícího zimního stadionu," naznačil architekt.

Záleží na vůli do toho jít

Radnice před časem uspořádala besedu pro zastupitele, kde je s plánem nového volnočasového centra v Hynaisově ulici seznámila.

„V následujících týdnech o tom budeme jednat u politických stran s jednotlivými kluby zastupitelů. Záleží jen na jejich vůli do toho jít, projektově je to nachystané. Byl bych rád, kdybychom v tomto volebním období zahájili první etapu, tedy rekonstrukci malé haly," sdělil primátor Martin Novotný (ODS).

Co na projekt přestavby plechového stadionu říká vedení hokejového klubu?
A jak se ke stavbě takovéto Městské haly staví jednotlivé politické strany v olomouckém zastupitelstvu?
Je vůbec šance dát dohromady potřebných zhruba 800 milionů korun?
Zeptali jsme se zástupců vládnoucích i opozičních stran na radnici.
Čtěte v PÁTEČNÍM TIŠTĚNÉM vydání Olomouckého deníku 5. dubna.