VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vleky u Olomouce jedou, navíc se slevou. Jeseníky hlásí slunečno

Hlubočky – I když počasí v těchto dnech nepřeje nejníže položeným lyžařským areálům na Olomoucku, obě střediska v Hlubočkách jsou v provozu a nabízejí příjemné lyžování. Navíc se slevou.

12.12.2013
SDÍLEJ:

Lyžování v Hlubočkách. Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Jiří Kopáč

„V provozu je dvoukotva na necelých 300 metrech délky sjezdovky. Doufáme, že se brzy vylepší počasí, abychom mohli sjezdovky dosněžit," uvedl David Jarmar z hlubočského skiareálu.

Od soboty jede i středisko v Hrubé Vodě. V provozu je jeden vlek a jedna sjezdovka.

„Také bobová dráha," zval do Hrubé Vody Karel Tomeček. Lyžuje se i večer do 20.hodiny.

Obě lyžařská centra nedaleko Olomouce o víkendu nabízejí lyžování se slevou až 30 procent.

Jede Ovčárna i Branná

Dostatek sněhu mohou očekávat o nadcházejícím víkendu návštěvníci jesenických hor.

V nejvyšších partiích hor leží až 60 centimetrů sněhu, navíc zde v těchto dnech panuje kvůli inverzi slunečné počasí.

K otevřeným střediskům se ve čtvrtek 12. prosince přidal i nejvýše položený lyžařský areál v tuzemsku na Ovčárně, který spustil první vlek.

V horách i nadále platí druhý lavinový stupeň, má ale už klesající tendenci.

„Na Ovčárně leží zhruba šedesáticenti­metrová vrstva, která přibyla už minulý týden. Počasí má inverzní ráz, svítí sluníčko a ve stínu je šest stupňů nad nulou. Z běžeckých tras je upravena stopa z Ovčárny na Švýcárnu," řekl dispečer horské služby Jeseníky Jiří Hejtmánek.

Areál na Ovčárně nemá umělé zasněžování, přírodního sněhu je ale už dost.

„V pátek a o víkendu spustíme malý a velký Václavák a vlek A budeme připravovat," sdělil Josef Figura z lyžařského střediska Ovčárna.

Milovníci zimních sportů si už mohou vybrat, kam o víkendu zamíří. Kromě Ovčárny už jedou další vleky.

Ve všední dny je v provozu středisko Branná, které zahájilo sezonu jako první v Jeseníkách.

„Návštěvnost je slušná, lidé už jezdí i ve všedních dnech, nyní tady máme dva kurzy," informoval majitel areálu Proskil Rostislav Procházka.

Dodal, že počasí sice zaznamenává výkyvy, ale pokrývka se na svahu drží.

„Máme deset až 40 centimetrů sněhu," dodal Rostislav Procházka.

Petříkov a sedlo zatím stojí

Od minulého víkendu lze navštívit také středisko Bonera na Ramzové.

„Na svazích máme převážně technický sníh, je ho kolem 50 centimetrů. Podmínky jsou zde dobré," uvedla manažerka areálu Karla Kubíčková.

V Petříkově zatím o zahájení sezony nerozhodli. Ani na Červenohorském sedle termín spuštění vleků neznají, v areálu totiž nemají zařízení na výrobu technického sněhu.

„Zatím nevíme, rozhodneme v pátek podle aktuální situace," konstatoval Tomáš Klíma ze šumperského Ski klubu, který provozuje sjezdovky na severních a jižních svazích Červenohorské­ho sedla.

V Jeseníkách platí stále druhý lavinový stupeň z pětibodové škály, sněhová pokrývka z předchozích dnů se na horách však již zpevňuje. Stupeň lavinového nebezpečí bude horská služba znovu měřit v pátek. 

Autor: Daniela Tauberová, Hana Kubová

12.12.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Aneta Heřmánková (na snímku) se nevrátila do dětského domova
2

Dívka se nevrátila do dětského domova. Neviděli jste ji?

Pavlín Žižková (uprostřed) jako jediná pokořila sedmiminutovou hranici.  Foto: VK Olomouc

Žižková na trenažéru získala český titul

Mladý lyžař zemřel v Jeseníkách po nárazu do stromu

Devětadvacetiletý lyžař zemřel v sobotu 18. února ve středisku v Karlově pod Pradědem. V plné rychlosti vylétl ze sjezdové trati a utrpěl mnohočetná poranění.

V kraji vybudují nové golfové hřiště

Olomoucký kraj – Svištění golfových holí namísto burácení motorů se bude nést Rapotínskou strání. 

Na Olomouckém plese v NH hotelu tančil i Mr. Bean

Oblíbený zpěvák Michal Hrůza, ale také dvojník slavného Mr. Beana bavil včera večer návštěvníky Omega Olomouckého plesu v NH hotelu.

AKTUALIZOVÁNO

Klobásky v letňáku. Olomouc zažila první festival uzeného

Dvoudenní oslava uzeného masa, zabijačkových specialit, piva a jiných dobrot přilákala do areálu Letního kina v Olomouci zástupy návštěvníků. Po celý víkend zde příznivci dobrého jídla a pití ochutnávali nejrůznější masové či sýrové pochoutky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies