VYBERTE SI REGION

Víkend bude pošmourný, pak si mrazy dají pauzu

Olomoucký kraj - Většinou podmračenou oblohu a teploty kolem nuly předpovídají meteorologové na nadcházející víkend pro Olomoucký kraj.

8.1.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoAutor: DENÍK/Jan Karásek

V nížinách má na konci týdne pršet, ve vyšších kopcích zřejmě nasněží. 

V pátek odpoledne by mohlo být nebe ještě se sluníčkem, teploty vystoupají až na +4 stupně, na horách klesnou maximálně na -3 °C.

Sobota bude spíše pod mrakem, ze zatažené oblohy bude někde padat déšť či sníh.

"Místy se vyskytnou mlhy zpočátku i mrznoucí. Od jihozápadu postupně místy déšť se sněhem nebo déšť, místy i mrznoucí s tvorbou ledovky," předpověděla Marie Labajová z ostravské pobočky českého hydrometeorologického ústavu.

Sobotní teploty vyšplhají opět až na + 3 stupně, na horách bude kolem nuly.

V neděli se v Olomouckém kraji čeká zataženo, případně oblačno, může zapršet či mrholit a tvořit se ledovka. 

Teploměry ukáží odpoledne až 4 stupně nad nulou.

Úvod příštího týden přinese na Moravu ještě další mírné oteplení, slunička si ale moc neužijeme.

Výhled od pondělí do středy zatím věstí opět spíše zataženou oblohu, ze které může sem tam zapršet.  

Autor: Michal Kovář

8.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci provoněl guláš z kotlíku

Velký Týnec – Gulášem to v sobotu 23. července vonělo ve Velkém Týnci na Olomoucku. V obci nedaleko krajského města se konal už IX. ročník Pivních a gulášových slavností spojených s buchtobraním. Akce odstartovala v 11 hodin dopoledne, kdy se soutěžní týmy pustily do vaření.

Nablýskaní veteráni byli k vidění v Olomouci, pak se vydali na cestu přes Hanou

Olomouc – Vůně benzinu, ale taky prvorepubliková nálada zaplnila v sobotu dopoledne Smetanovy sady v Olomouci. Tamní Rudolfovu alej totiž obsadilo na 130 historických automobilů a motocyklů, startoval tam XIX. ročník Hanáckého okruhu, soutěže historických automobilů a motocyklů vyrobených do roku 1939. Po přehlídce se účastníci vydali na trať dopoledního závodu, směřovali na hrad Bouzov.

Tvarůžkovou ochutná každý, někdo jen jednou

Loštice – První tvarůžek si v Lošticích položili na chléb před 140 lety. Za tu dobu se kuchařky pokoušely upravit originální zrající sýr s typickým aroma na řadu způsobů a v obchodech je dnes k dostání v podobě pusinek, salátů či kremrolí. Nikdo se však za jeho éru nepokusil dodat na trh syreček v podobě letní chladivé pochoutky. Až letos a kde jinde, než v Lošticích. Odezva na tvarůžkovou zmrzlinu je dvojí – stejně jako na samotné tvarůžky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.