oltvPři výběru jim pomáhali i lidé ze sdružení Dobré místo pro život a také část redakce Olomouckého deníku.

Od majitele obchodu Hulman dostaly děti i dárek v podobě batůžků a peněženek.

Kabelkový veletrh pořádaný Deníkem v Olomouckém kraji proběhl minulý týden v úterý ve foyer Moravského divadla. Za symbolické ceny se na něm prodávalo přes dva tisíce tašek a kabelek, které během dvou měsíců věnovali dárci a dárkyně v celém kraji.

Velký zájem kupujících předčil očekávání organizátorů, nakonec se podařilo prodejem kabelek vybrat 75 tisíc korun.

Kromě nových bot pro pět desítek dětí z olomouckého domova pomůže výtěžek také organizaci pro ranou péči, která se věnuje práci se zrakově, sluchově a mentálně postiženými dětmi do šesti let.

„Organizace se snaží pomáhat rodinám, v nichž se narodilo postižené dítě. Vystudovaní odborníci k nim dojíždějí a radí, jak mají s dítětem zacházet. Učí je znakovou řeč nebo používat pomůcky pro nevidomé. Díky jejich práci jsou pak děti schopné jít do mateřské školky nebo do školy a nekončí v ústavech," vysvětlila Věra Novotná ze sdružení Dobré místio pro život.

Speciální pomůcky dostanou i děti s Downovým syndromem v olomoucké Mateřské školce Blanická. Díky nim budou moci zlepšovat a posilovat svou motoriku a vytvářet nejrůznější výrobky.

Zbylé peníze by měly putovat jako příspěvek hadicapovanému Michalovi Koutnému, který je na invalidním vozíku a potřebuje speciální naslouchadlo, které stojí čtyřicet tisíc korun.