V údolí nedaleko Bouzova se podobná technopárty odehrála už před dvěma roky, jenže tehdy přijelo osmdesát lidí.

Právě letošní počet tanečníků místní zaskočil a obec se zlobila i kvůli tomu, že organizátoři nahlásili akci pozdě.¨

Policie potvrdila, že v souvislosti s technopárty v Kozově a okolí žádné problémy nebyly.

Hudební akce, na niž přijeli mladí lidé z Česka, Rakouska, Itálie a dalších zemí, byla obecnímu úřadu nahlášena jako oslava narozenin pro stovku lidí.

Pozemky, na nichž se párty konala, měli pořadatelé řádně pronajaty od vlastníků.

„Ti ovšem počítali s tím, že přijede osmdesát, nejvýše sto lidí," reagoval starosta Bouzova Zdeněk Foltýn s tím, že všichni vycházeli z předloňské zkušenosti, kdy se na stejném místě konala technopárty a pobavit se přijelo kolem osm desítek lidí.

Louka uklizena

Počty lidí a pozdní nahlášení. To je jediné, co by vedení obce vytklo pořadatelům taneční sešlosti v přírodě.

„Zvažujeme, zda tyto věci ještě nebudeme nějak řešit, ale faktem je, že vše proběhlo celkem slušně. Je to pryč a pokud mám zprávy z místa, tak louka je uklizena," sdělil starosta Foltýn.

Každopádně s organizátory se ještě sejde a připomeneme jim, co tentokrát obci vadilo a že včasné nahlášení akce s přesnějším odhadem počtu lidí je také v zájmu hudební akce.

Na mysli měl hlavně současné sucho v lesích na Bouzovsku.

„Stačil nedopalek a mohl být skutečně velký problém. Na akci takového rozsahu je proto potřeba včas upozornit, abychom následně informovali policii," uzavřel.

Obyvatele Kozova neměli s technopárty vážnější problémy.

„Hudba byla slyšet. Čtvrtý den po sobě to už skutečně nebylo příjemné. Taky tři záchody asi nestačily a stopy po technopárty jistě zůstanou. Ale nic dramatického jsme neřešili," popisoval Petr Bešta z Kozova.

Hluka? Jako z každé letní zábavy

Ani ve Vranové Lhotě, jejíž katastr se rozpíná hned za potokem, si lidé nestěžovali.

„Nikdo si nestěžoval. Kousek sice je dětský tábor, ale nikdo se na nás neobrátil, že by byl kvůli technopárty v Kozově problém. Hluk byl jako z každé jiné zábavy, které se v létě konají v okolních obcích," reagovala starostka obce Marie Vychodilová.

Policie potvrdila, že v Kozově nebyl závažnější problém a zasahovat kvůli případnému narušení veřejného pořádku nebo výtržnostem policisté v průběhu technopárty nemuseli.

„Akce skončila v pondělí v poledne, v úterý má probíhat úklid areálu. Kontrolovali jsme několik řidičů na alkohol a drogy, vše s negativním výsledkem," sdělila v úterý) ráno krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.