Od 11 hodin zde totiž začíná regionální kolo taneční soutěže Mistrovství České republiky tanečních skupin B2BALANCE TOUR 2013, na kterém se utká 1100 soutěžících od začínajících až po ty nejlepší.

Ti během dne představí divákům mnoho rozličných tanečních formací v jednotlivých disciplínách. K vidění bude vše od disca až po balet.

„Letos k nám tanečníci z 23 klubů přivezou cekem 77 formací a bude se na co dívat. Největší boj bude v druholigové kategorii street dance dospělých a plno je i v choreografiích rekreačního tance,"uvedla Dita Souralová, zástupkyně organizátora regionálního kola a vedoucí taneční školy LOLA´S DANCE Olomouc, která předvede celkem 7 choreografií.

„Budeme doufat v pokračování letošních úspěchů v sólech, duetech a malých skupinách, kde získali naši tanečníci hned několik titulů Mistrů České republiky," doplnila.

Nejpočetnější skupinu utvoří olomoucké kluby, ale objeví se i tanečníci z Přerova a Prostějova.

„Kromě klasických stylů street, disco a art bude nově k vidění i balet, kde se očekává souboj mezi dětskými tanečníky olomouckého Baletního studia při Moravském divadle s jesenickým Tanečním studiem Lenky Bachové," uvedla Souralová.

Vítězové si kromě diplomů a medailí odnesou i věcné ceny od partnerů Czech dance organization a zkrátka nepřijdou ani diváci. Pro ty je připravena soutěž na principu tomboly, v níž mohou vyhrát například zájezd k moři, sportovní italskou obuv Diadora, kosmetiku, poukaz na prestižní Street Dance Kemp nebo na taneční veletrh Dance Life Expo a mnoho dalších cen.

Soutěží se od 11 hodin a běžné vstupné je 150 korun, děti do 15 let a důchodci zaplatí za vstupné 100 korun.

Autorka: Kristýna Kovaříková