VYBERTE SI REGION

V Hlubočkách se stále lyžuje, sjezdovky pojedou i o víkendu

Hlubočky – Déšť a teploty, které si to přes den namíří k desítce. Noční můra všech vlekařů. Přes oteplení a srážky jsou však podmínky v lyžařských areálech v Hlubočkách stále dobré.

28.1.2016
SDÍLEJ:

Lyžování v Hlubočkách. Ilustrační fotoAutor: DENÍK/Jiří Kopáč

 Na sjezdovkách leží dostatek technického sněhu a v provozu jsou všechna přepravní zařízení, včetně dětského pohyblivého pásu.

„Takové jarní lyžování v lednu," usmál se David Jarmar ze Ski areálu Hlubočky. Na svahu je kolem 35 centimetrů měkkého sněhu.

„Sněhu je zatím dost a má být sluníčko. Ráno to přemrzne, bude to příjemné lyžování. V provozu bude i bobová dráha," zval do areálu.

V provozu jsou všechny vleky a jede se od 9 do 21 hodin.

Aktuální INFOHlubočkyHrubá Voda 

„Tento víkend se určitě nebude nic omezovat, pojedou všechna přepravní zařízení, včetně dětského pásu ve skiparku. Příští víkend, to se uvidí," obával se nepřízně počasí.

Na "Hrubce" půl metru

V Park Sportu Hrubá Voda se o pololetních prázdninách lyžuje od 9 do 20 hodin. Na svahu je půl metru technického sněhu.

„Dětský pás je otevřen do 16 hodin. O víkendu v provozu lyžařský škola," zve moderní areál se čtyřsedačkou všechny vyznavače zimních sportů.

Ti mohou za výhodnější ceny zrelaxovat v nově otevřeném wellness centru, který je součástí resortu Hrubá Voda.

Autor: Daniela Tauberová

28.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci provoněl guláš z kotlíku

Velký Týnec – Gulášem to v sobotu 23. července vonělo ve Velkém Týnci na Olomoucku. V obci nedaleko krajského města se konal už IX. ročník Pivních a gulášových slavností spojených s buchtobraním. Akce odstartovala v 11 hodin dopoledne, kdy se soutěžní týmy pustily do vaření.

Nablýskaní veteráni byli k vidění v Olomouci, pak se vydali na cestu přes Hanou

Olomouc – Vůně benzinu, ale taky prvorepubliková nálada zaplnila v sobotu dopoledne Smetanovy sady v Olomouci. Tamní Rudolfovu alej totiž obsadilo na 130 historických automobilů a motocyklů, startoval tam XIX. ročník Hanáckého okruhu, soutěže historických automobilů a motocyklů vyrobených do roku 1939. Po přehlídce se účastníci vydali na trať dopoledního závodu, směřovali na hrad Bouzov.

Tvarůžkovou ochutná každý, někdo jen jednou

Loštice – První tvarůžek si v Lošticích položili na chléb před 140 lety. Za tu dobu se kuchařky pokoušely upravit originální zrající sýr s typickým aroma na řadu způsobů a v obchodech je dnes k dostání v podobě pusinek, salátů či kremrolí. Nikdo se však za jeho éru nepokusil dodat na trh syreček v podobě letní chladivé pochoutky. Až letos a kde jinde, než v Lošticích. Odezva na tvarůžkovou zmrzlinu je dvojí – stejně jako na samotné tvarůžky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.