VYBERTE SI REGION

V centru Olomouce zavoní tvarůžková cukrárna

Olomouc – Na nedostatek kaváren a cukráren v historickém centru si Olomoučané a návštěvníci města nemusejí stěžovat. Brzy budou mít ještě pestřejší výběr. 

17.1.2015 12
SDÍLEJ:

Jedny z aromatických produktů Tvarůžkové cukrárny. Ilustrační foto Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Prostory v Denisově ulici, kde skončila kavárna, si Poštulkovi pronajali teprve nedávno. V tomto týdnu začínají pracovat na jejich proměně.

„Potřebujeme je uzpůsobit našim potřebám a představám, abychom mohli naše dobroty nejen prodávat, ale také vyrábět," uvedla spolumajitelka tvarůžkové cukrárny Zdeňka Poštulková.

Nabídku provozoven se sladkými dobrotami a příjemným posezením zpestří cukrárna s netradičními moučníky se sýrem s nezaměnitelným aroma.

Tvarůžková cukrárna chce zákazníky oslovit slanou produkcí známou z provozovny, která pět let funguje v Lošticích nedaleko firmy vyrábějící vyhlášené Olomoucké tvarůžky.

Spolumajitelka tvarůžkové cukrárny Zdeňka Poštulková s hlavní ingrediencí svých pochoutek

Spolumajitelka tvarůžkové cukrárny Zdeňka Poštulková s hlavní ingrediencí svých pochoutek. Autor: DENÍK/Miroslav Rendl

Ujme se ve studentském městě?

Expanze do krajského města je pro rodinu výzvou.

Zkušenosti s apetitem Olomoučanů už má z farmářských trhů, které pravidelně obohacuje tvarůžkovými moučníky.

„V Lošticích začala cukrárna pěkně fungovat, ovšem jde spíše o sezónní záležitost. Zkusíme, jak se povede ve velkém městě. Olomouc se přímo nabízí k tomu, abychom tam naše výrobky rozšířili," připomněla tradici prodeje sýru na olomouckém trhu spadající až do 16.století

Navíc obě provozovny by se podle podnikatelky mohly velmi dobře doplňovat.

„Zatímco v Lošticích je největší zájem přes léto, během turistické sezóny, do Olomouce na podzim nastupují studenti a Olomoučané tolik necestují jako během léta," zamyslela se nad vývojem rodinného podnikání po otevření olomoucké pobočky.

Tvarůžkové lokše a bramboráky

V Olomouci přitom spoléhají nejen na oblíbené moučníky, které se sladce tváří a slaně chutnají, ale také na tvarůžkové lokše, bramboráky, hamburgery a hot-dogy s tvarůžky.

„Z devadesáti procent nabídneme tvarůžkové varianty. Ať sladké moučníky nebo rychlé občerstvení. Tvarůžkový sortiment doplníme klasickými, sladkými zákusky. Chceme myslet i na toho, kdo přijde do cukrárny, ale na tvarůžky mít chuť nebude," plánovala skladbu sortimentu.

Cukrárna nebude v provozu v neděli, ale pouze šest dní v týdnu.

„Takto fungujeme v Lošticích. Rádi bychom o víkendu oživili centrum a připomněli turistům spojení Olomouce a tvarůžků, ale uvidíme, jaký bude zájem," dodala Zdeňka Poštulková a upřesnila, že olomouckou pobočku bude mít pod sebou pokračovatelka ve výrobě netradičních moučníků vyrobených z Olomouckých tvarůžků – dcera Blanka.

Autor: Daniela Tauberová

17.1.2015 VSTUP DO DISKUSE 12
SDÍLEJ:

Litovelská varna je skvost českého pivovarnictví, říká Miroslav Koutek

Litovel – Když před pětačtyřiceti lety poprvé vstoupil tehdy patnáctiletý Miroslav Koutek do varny litovelského pivovaru, začala se psát jejich neuvěřitelná společná cesta. Ochromen kardinálským mramorem
a historií, která z litovelské varny dýchala, zůstal pivovaru a litovelskému pivu věrný dodnes.

Odvrácená tvář potravinových doplňků

Jsou snadno dostupné a slibují úlevu od mnoha obtíží a problémů. Výrobci je prezentují jako „přírodní prostředky" a vzbuzují u klientely falešný pocit neškodnosti a bezpečí. Ve skutečnosti číhá v chabě regulovaných vodách trhu s potravinovými doplňky na konzumenty celá řada nebezpečí.

Sigma slaví čtvrtou výhru v řadě, Varndsdorf zvládla v suchém triku

Varnsdorf, Olomouc – Sigma již opět připomíná druholigový stroj na vítězství, který byl k vidění v předloňské sezoně.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies