VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Bohuňovicích se soutěžilo o nejlepší guláš. Vítězný na všechny nevyšel

Guláš z laně nebo hlívy ústřičné. Celkem osm druhů v sobotu bojovalo o vítězství na Bohuňovickém gulášfestu. První ročník akce se konal v Trusovicích, které jsou součástí Bohuňovic. I přes déšť bylo na místním hřišti od dvou hodin plno.

17.9.2017 AKTUALIZOVÁNO 19.9.2017
SDÍLEJ:

V Bohuňovicích se soutěžilo o nejlepší guláš. Vítězný na všechny nevyšelFoto: Deník / Minárová Eva

„Počasí nám moc nepřeje, ale guláše chutnají skvěle,“ řekla Olga Malasková. „Ochutnali jsme všech osm,“ dodala s tím, že favorita si nechá pro sebe. K ochutnávání gulášů, ale i klobás a několika druhů piva hrála návštěvníkům živá muzika.
V soutěži se utkalo celkem pět místních organizací, některé připravily dva druhy soutěžního pokrmu. Hasiči z Trusovic vsadily na tradiční hovězí guláš, základní a mateřská škola z Bohuňovic zase na guláš z hlívy ústřičné. „Všechny stánky vydaly dohromady 690 porcí,“ znělo z úst odborné poroty. Téměř 700 jedlíků se jim podařilo obsloužit za čtyři hodiny. Zájem byl prý větší, než čekaly. „Omlouváme se, ale už nemáme,“ slyšel po páté hodině každý, kdo chtěl ochutnat guláš z laního masa. I když myslivcům guláš došel jako první, nebo možná právě proto, dokázal si u návštěvníků vybojovat první místo. Vítězství si myslivci odnesli i z hlasování odborné poroty.

Na tom, že se první ročník povedl, se shodli pořadatelé i příchozí. „Moc se nám tady s rodinou líbí,“ řekla Světlana Kromanová. „Druhý ročník určitě bude. Musí být!,“ dodala s úsměvem. Podobná slova zněla i od myslivců, kteří slíbili, že příští rok guláš uvaří v kotlíku, který za první místo dostali. Vyhráli ale o vlásek - stejný počet bodů získali i hasiči z Bohuňovic. Ti vařili guláš srnčí. O vítězi nakonec rozhodl los. Za nimi se umístili trusovičtí hasiči s hovězím gulášem a místní zahrádkáři, kteří vařili z vepřového masa. „Na čtvrtém místě máme patovou situaci,“ znělo od rozhodčích. „Se stejným počtem 16 bodů se umístili zahrádkáři a hasiči z Trusovic,“ vysvětlili. Těsně za bednou tak skončil guláš fazolový a segedínský. Poslední dvě příčky obsadila bohuňovická škola s gulášem z vepřového srdce a z hlívy ústřičné.

Autor: Eva Minárová

17.9.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dance Sensation v olomouckém S Klubu
52

Hity devadesátek roztančily Olomouc. Stovky lidí bavil Captain Jack i Holki

Třetí ročník farmářského dne na statku Doubravský dvůr v Července na Olomoucku.
25

Farmářský den táhl i v dešti, nabídl ochutnávky, výrobu sýrů i trojboj

Pohádka pokračuje! Sigma doma smetla Duklu a dotírá na lídra

FOTOGALERIE / Fotbalisté olomoucké Sigmy v sobotu slavili již páté vítězství v sezoně, když na svém hřišti smetli pražskou Duklu 3:0. O dva góly se postaral Plšek, třetí přidal bek Sladký.

Další proměna olomouckého bazénu: chystají moderní vanu, povrchy i tribuny

V moderním bazénu, ve kterém se dají pořádat i mistrovství Evropy, by si v budoucnu mohli zaplavat návštěvníci plaveckého stadionu v Olomouci.

Znásilnění mladé ženy v Olomouci: už chytili podezřelého, oběť si vybral náhodně

Muže podezřelého ze znásilnění mladé ženy v Olomouci zadržela policie v noci ze středy na čtvrtek. Týden po činu, který se stal v noci v olomoucké čtvrti Hodolany.

Kam o víkendu? Na festival jídla, běh s klokanem i pivní maraton

Pravidlená porce tipů na zajímavé víkendové akce na Olomoucku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení