VYBERTE SI REGION

V Jeseníkách bylo plno lyžařů, sjezdovky hlásí úspěšný víkend

Jeseníky – Velkou návštěvnost o víkendu zaznamenala všechna lyžařská střediska v Jeseníkách. Na horách ale zatím počasí více přeje příznivcům sjezdového lyžování. Pro běžkaře jsou podmínky stále omezené a trasy v dobrém stavu najdou až ve vyšší poloze mezi Ovčárnou a Švýcárnou.

10.1.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoAutor: DENÍK/Jiří Kopáč

„V sobotu byla návštěvnost velká, dopoledne zde navíc bylo slunečno. V neděli již přijelo lidí méně, což lze ale přičíst tomu, že z Červenohorského sedla není výchozí trasa pro běžkaře v dobrém stavu," uvedl Jaroslav Komárek ze stanice horské služby na Červenohorském sedle.

Ze sedla je sice možné na běžkách vyrazit, turisté ale musejí počítat s tím, že v některých úsecích budou muset lyže přenášet. Sněhu je totiž na horách málo, sjezdovky jsou v provozu jen díky umělému zasněžování.

„Střediska jedou, o víkendu měla plno," dodal Jaroslav Komárek.

Živo bylo také ve středisku v Petříkově, kde se vlek rozjel teprve před několika dny.

„Zákazníci byli spokojeni, jednu sjezdovku se nám podařilo kompletně upravit. Budeme doufat, aby počasí vydrželo a mohli jsme zasněžovat další svahy," řekl majitel areálu v Petříkově František Kaštyl. 

Autor: Hana Kubová

10.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci provoněl guláš z kotlíku

Velký Týnec – Gulášem to v sobotu 23. července vonělo ve Velkém Týnci na Olomoucku. V obci nedaleko krajského města se konal už IX. ročník Pivních a gulášových slavností spojených s buchtobraním. Akce odstartovala v 11 hodin dopoledne, kdy se soutěžní týmy pustily do vaření.

Nablýskaní veteráni byli k vidění v Olomouci, pak se vydali na cestu přes Hanou

Olomouc – Vůně benzinu, ale taky prvorepubliková nálada zaplnila v sobotu dopoledne Smetanovy sady v Olomouci. Tamní Rudolfovu alej totiž obsadilo na 130 historických automobilů a motocyklů, startoval tam XIX. ročník Hanáckého okruhu, soutěže historických automobilů a motocyklů vyrobených do roku 1939. Po přehlídce se účastníci vydali na trať dopoledního závodu, směřovali na hrad Bouzov.

Tvarůžkovou ochutná každý, někdo jen jednou

Loštice – První tvarůžek si v Lošticích položili na chléb před 140 lety. Za tu dobu se kuchařky pokoušely upravit originální zrající sýr s typickým aroma na řadu způsobů a v obchodech je dnes k dostání v podobě pusinek, salátů či kremrolí. Nikdo se však za jeho éru nepokusil dodat na trh syreček v podobě letní chladivé pochoutky. Až letos a kde jinde, než v Lošticích. Odezva na tvarůžkovou zmrzlinu je dvojí – stejně jako na samotné tvarůžky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.