Televize získala prostory v bývalém Audiovizuálním centru olomoucké univerzity, jehož činnost Akademický senát UP loni v listopadu zrušil.

Žurnalisté poznají práci v televizi

Studentská televize nabízí vysokoškolákům možnost uskutečnit své nápady a zároveň získat tolik potřebnou praxi pro výkon povolání.

„Jenom teorie studentům nestačí. Aby se dozvěděli, jak se moderuje, jak vůbec vypadá redakční práce, rozhodli jsme se využít prostor bývalého Audiovizuálního centra a přišli jsme s nápadem studentské televize.

Plánujeme příspěvky ze zpravodajství, kultury a vůbec celkově o tom, co je na univerzitě nového,“ řekl jeden ze zakladatelů celého projektu Miroslav Diro.

Sám má zkušenosti z regionální kabelové televize Fabex tv, kde působil. Nyní spolupracuje z deníkem MF Dnes a šéfuje portálu Studentské městečko.cz.
Druhý iniciátor studentské televize Tomáš Vynikal je posluchačem oboru ochrana a tvorba životního prostředí.

V televizním štábu se sešli studenti mnoha oborů - od posluchačů žurnalistiky, české filologie, ochrany životního prostředí, sociologie, muzikologie, filmové vědy až po právníky či politology.

Spojnice mezi studenty a školou

Zpravodajsko - publicistický pořad v rozsahu tří až pěti minut, který má premiéru čerstvě za sebou, se zaměřuje především na studenty univerzity.

"Přicházíme s projektem, který posílí Oddělení komunikace Rektorátu Univerzity Palackého. Dá mu jednu z rolí, která by se v budoucnu mohla stát spojnicí mezi studenty a samotnou školou a obohatit tak univerzitní život,“ uvedli Diro s Vynikalem.

Převzato od: www.studentskemestecko.cz

Stránky studentské televize: http://www.studenttv.upol.cz/

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY Z OLOMOUCKA

Moje OlomouckoSportKulturaPodnikáníČerná kronika