Uničovští hasiči totiž slavili 145. výročí od svého založení. Od města Uničova dostali nový historický prapor a na celý den připravili pestrý program, který zakončil ohňostroj.

„Z dřívějška se nám nedochoval žádný prapor, proto se město rozhodlo, že nám pořídí prapor nový. Jeho návrh vycházel ze městské i hasičské symboliky. Na lícové straně je vyobrazený znak města, jsou tam i sekyrky. Z druhé strany je postava Svatého Floriána, patrona hasičů a uničovské radnice jako dominanta města," popsal prapor Tomáš Trnka, starosta Sboru dobrovolných hasičů Uničov.

U příležitosti oslav hasiči otevřeli i svůj areál, kde byla k vidění hasičská technika, na děti čekaly soutěže a na grilu se pekly voňavé makrely.

„Líbí se nám všechno, hlavně akce pro děti. Hasiči podobnou akci dělají jednou za rok a je to super. Jsme spokojení, syn hasil oheň, oblékl se i do hasičského," řekla Jana Fišerová, která na akci přišla s pětiletým synem Michalem. Oslava je součástí letošních oficiálních oslav 800 let založení města Uničov.