V následujících týdnech ji tedy čeká spousta výzev. Jak se na ně těší, prozradila v rozhovoru pro regionální Deník.

Proč jste se přihlásila do soutěže Fit s Deníkem?
V lednu jsem byla hodně pracovně vytížená a nějak mě to začalo zmáhat. Měla jsem špatnou náladu a přidaly se i zdravotní komplikace. To už na mě bylo moc a řekla jsem si, že ve svém životě musím něco změnit. Jednou jsem si prohlížela noviny a uviděla jsem dotazník k tomuto projektu. Vyplnila jsem ho a za nějakou dobu mi zavolal váš šéfredaktor, že jste mě vybrali. Brala jsem to skoro jako znamení. Požádala jsem svého zaměstnavatele, zda bych mohla mít volnější pracovní režim, abych se mohla více věnovat sobě a svému zdraví. On souhlasil a mně tudíž nic nebránilo, abych do toho šla.

Jak jste zatím spokojená s programem?
Velice. Líbí se mi, že je cvičení vždy zaměřené na něco jiného. Navíc budu mít osobního trenéra, který mi vytvoří cvičební plán na míru. Je to pro mě důležité, protože mám problémy s ploténkami a ne každý pohyb je pro mě vhodný. Zatím by mělo mít cvičení spíše formu rehabilitace a postupně budeme přidávat.

Alena Kaprálová z Olomouce, účastnice soutěže Fit s Deníkem

Čeho byste chtěla s cvičením dosáhnout?
Nikdy jsem neměla velkou nadváhu, ale za poslední roky mi trochu narostlo břicho. Už předtím jsem si říkala, že mám padesát let a musím se víc udržovat. Proto bych chtěla zhubnout, zbavit se tuku v oblasti břicha. Od něj se částečně odvíjely i moje zdravotní problémy. Asi to dá pořádně zabrat, ale je to můj cíl a chci ho dosáhnout.

Upravila jste kvůli hubnutí nějak zásadně svůj jídelníček?
Vždycky jsem se snažila jíst celkem zdravě. Manžel má cukrovku, a proto se snažíme dodržovat kvalitní jídelníček. O víkendech to většinou není problém, ale přes týden jsem se často odbývala rohlíky a nějakou rychlou svačinou. Díky Fit s Deníkem jsem však objevila mnoho dalších potravin, které se dají zapojit do jídelníčku, nejsou nijak náročné na přípravu a navíc jsou zdravé a výživné.

Je hubnutí snazší, když nad sebou máte dohled odborníků?
Bič je vždycky potřeba. Třeba se víc snažím dodržovat svačiny a jím a piji pravidelně. S tím jsem dřív trošku bojovala, ale teď se to hodně zlepšilo.

Pociťujte už nějaké zdravotní změny?
Zatím jsem na začátku, ale mohu říct, že už se cítím lépe. Mám více energie a ani po náročném dnu nejsem tolik unavená. Je to poznat i na mojí náladě. Jsem teď veselejší. Na váhu jsem zatím nestoupla, ale věřím, že i kila půjdou časem rychle dolů.