Pro letošní ročník festivalu pořadatelé otevřeli dveře i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům. Zájemci navíc uvidí přípravu opravdových gurmánských specialit.
„Pozvali jsme kuchaře Petra Jonáše, vítěze soutěže MasterChef 2012, který bude prezentovat hovězí flank steak s omáčkou z portského vína a čokolády a čokoládovou pěnu s koktejlovou třešničkou," lákal návštěvníky organizátor festivalu Chris Delattre.
Organizátoři také slibují, že v sobotu a neděli navíc předvedou cukráři z Opera Caffé, jak udělat čokoládový Royal dort.
Vyrobte si svou čokoládu
Bohatý program nabízí také kurz výroby čokolády a několik workshopů, na nichž se pobaví děti i dospělí.
„V neděli si děti vyzkoušejí výrobu palačinek s čokoládou a na dospělé čeká například výroba čokoládových pralinek," prozradil Chris Delattre.
Již tradičně je součástí festivalu také velká výstava téměř tisíce obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil Stanislav Kramský. K vidění budou i historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pocházejí z ateliéru umělce Vladimíra Čecha.
Během prohlídky ochutnají lidé také čokoládové pivo, palačinky a další dobroty z prodejních stánků. Poprvé se na akci objeví i auto polepené více než deseti tisíci čokoládových mincí.
Festival trvá od pátečních 14 hodin a poslední nedělní program končí v 17.45. Vstupné je zdarma.