Dokonce tak, že díky nadšení mladé maminky se teď těšetická školka může pyšnit titulem nejlépe hodnocené státní mateřinky v Olomouckém kraji za rok 2015.

Na serveru Top školky.cz bodovali sami rodiče.

Na internetovou stránku www.topskolky.cz narazila Monika Kováčová z Náměště na Hané náhodou.

Rodiče si jejím prostřednictvím předávají informace o dětech, předškolních zařízeních a také je hodnotí.

„Nám se školka líbila. Hlavně proto, že je tady hodně zajímavých aktivit, dětem se opravdu věnují. Když je nějaký problém, tak o něm hodně lidí mluví, ale málokdo už pak chválí. Mám za to, že si školka zviditelnění zasloužila, proto jsem ji do soutěže zapojila a jsem ráda, že to tak vyšlo," vysvětluje Monika Kováčová a zároveň upozorňuje, že pro školku, hlasovali přímo sami rodiče.

Těšetickou školku její syn navštěvuje už dva roky.

„Když jsme si mateřinku vybírali, obešli jsme jich víc a tuhle nám doporučili i známí. Líbilo se nám tady, oslovil nás nabízený program, který byl obsáhlejší a zajímavější než jinde. Dojíždíme z Náměště na Hané, ale nevadí nám to, jsme spokojení, stojí to za to," doplňuje Monika Kováčová.

Brečí, když nemůže do školky

Těšetickou školku ocenění překvapilo a potěšilo.

„Rodiče tam hlasovali a dávali recenze, jak jsou se školkou spokojení a tak nám vlastně i poděkovali za to, že se jim tady líbí. A my za takové hodnocení rodičům moc děkujeme," usmívá se Pavla Chudobová, učitelka mateřské školky v Těšeticích.

To, že jsou dobrou volbu předškolního zařízení potvrzuje i Alena Křenová.

„Jsem spokojená, protože vidím, že je spokojené moje dítě. Když dcera nejde do školky tak doma brečí, že nemůže jít. Moc se jí tady líbí a má ráda paní učitelky," přidává se maminka.

Volný styl, bez nátlaku

Pavla Chudobová vysvětluje, že se školka snaží vést děti volným stylem, nikdo na ně netlačí.

„Orientujeme se víc na přírodu, ekologii, máme hodně tvořivých dílen, kterých se účastní i rodiče. Pořádáme taky lesní školku, krmíme zvířátka. Na to myslím rodiče reagují a líbí se jim to," popisuje chod školky.

Kapacita je sedmdesát dětí ve třech odděleních a do Těšetic se sjíždí děti ze širokého okolí.

„Ještě máme volná místa, během letošního roku přijali tři děti. Zápisy plánujeme na 23. března a chtěli bychom zachovat tři třídy. Bereme děti od dvou a půl let, ale máme tady i dvouleté děti. Jezdí sem z Náměště, Drahanovice, ale i Olomouce nebo ze Slatinek," doplňuje Pavla Chudobová.