Kvůli výstavbě mostního objektu na dálnici D1 mezi Lipníkem a Přerovem se totiž v Předmostí zcela uzavřel hlavní Přerov - Olomouc, a to v úseku od čerpací stanice MOL k autosalonu.

Auta teď proudí po objízdné trase, spojující silnici I/55 (Olomouc - Přerov) se silnicí II/150 (cesta na Rokytnici a Prostějov) a místní komunikací v Prostějovské ulici.

Dlouhodobé provizorium potrvá až do konce příštího roku.

Olomoucká třída Kosmonautů s výškovou budovou BEA centra. Ilustrační foto
Budoucnost Olomouce? Méně aut a podnikatelé místo Sovětů

Široká a pěkná cesta

„Auta ve směru od Předmostí na Olomouc se vydají na Rokytnici s tím, že spojka na silnici I/55 je pod kokorským kopcem. Je to široká a pěkná cesta, která dopravní zátěž plně převezme,“ nastínil náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO), který má na starosti dopravu.

Zátěž se dá ale podle něj očekávat v úseku od křižovatky silnice I/55 a II/150, protože auta, která v současné době míří do Olomouce i na Prostějov, budou moci projíždět pouze po jedné cestě.

Ilustrační foto
Řidiči dojedou bez dálniční známky až k Hněvotínu

Přestože je v Přerově nyní uzavřena i Čechova ulice, která je hlavní spojnicí mezi nádražím a centrem, netvořily se ve městě přes den dlouhé kolony.

Řidiče ve směru z Přerova na Olomouc dobře navedly dopravní značky, takže ani příliš nebloudili. Jen občas se našel někdo, kdo projel po starém úseku, nebo se „ztratil“. Byly to ale spíše výjimky.

Silnice je uzavřena z důvodu stavby mostního objektu na úseku D1 mezi Lipníkem a Přerovem, konkrétně v Předmostí.

„Jedná se o dlouhodobé provizorium, které potrvá do konce příštího roku,“ upřesnil Jiří Kučera, stavbyvedoucí firmy Skanska, která je zhotovitelem.

První Pivní maraton v Olomouci
Olomoucí se prohnal Pivní maraton. Vítěz nepodcenil přípravu