Dispečer olomouckého dopravního podniku v úterý po půl sedmé večer oznámil na dispečink městské policie, že vozidlo v Pekařské ulici brání v průjezdu tramvajím.

„Majitelku vozu se strážníkům nepodařilo zkontaktovat, proto rozhodli o nuceném odtahu na záchytné parkoviště. Je to vůbec první auto, které bylo na naši žádost odtaženo," uvedla mluvčí olomoucké městské policie Magda Václavíková.

Strážníci mohou od 1. července nechat odtáhnout vozidla, která brání průjezdu městské hromadné dopravy a záchranných složek nebo brání ve výhledu do křižovatky. Automobily končí na parkovišti odtahové služby v Hodolanech.

Pokud majitelé auto na místě, kde ho zaparkovali už nenajdou, měli by kontaktovat městskou policii na telefonech 156 nebo 585 209 540. Obrátit se mohou také na policejní tísňovou linku 158. Od strážníků i policistů se dozví, jak mají postupovat.

Řidiči za odtah platí 2 400 korun. Pokud stihnou firmu zkontaktovat ještě než auto na parkoviště doveze, uhradí o 400 korun méně.

V případě, že se majitel k autu vrátí ještě před započetím odtahu, zaplatí tisícikorunu za výjezd odtahového vozidla.

Parkoviště je nonstop střežené, firma si za parkování jednoho automobilu účtuje 250 korun za každý započatý den. Vyzvednutí vozidla je možné také řešit na lince 724 500 000. Majitel vozu musí předložit osobní doklady a doklady k vozidlu. Z kanceláře v sídle společnosti Spemax v Rolsberské ulici jsou řidiči bezplatně převáženi ke svým vozidlům odstaveným v areálu v Pavelkově ulici.