„Nabídku na koupi Sochorových kasáren nikdo nepodal,“ potvrdil včera mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

Bývalá armádní kasárna leží v atraktivním místě v památkově chráněném území mezi ulicemi 17. listopadu, Šantova a Wittgensteinova. Jde o pozemky o rozloze 1,7 hektaru a třípodlažní budovy stojící většinou po obvodu areálu.

Armáda areál využívala do června předloňského roku. Konkrétně 6.polní nemocnice.

„Budovy sloužily k administrativě, ubytování, skladování, stravování, parkování a údržbě techniky. Objekt je napojen na veškeré inženýrské sítě veřejných dodavatelů,“ informovalo ministerstvo ve zveřejněném inzerátu.

Ministerstvo obrany kasárna nepotřebuje a chce se jich zbavit. Další postup proto bude takový, že vyhlásí druhé kolo výběrového řízení na konci února.

„Bude snížena minimální kupní cena, tj. nejnižší částka, za kterou jsme ochotni objekt prodat. Výše minimální ceny zatím není stanovena,“ informoval Jan Pejšek.

Armáda vloni nabídla kasárna jiným státním institucím.

„Žádná z organizačních složek státu o něj neprojevila zájem, proto byl tento nemovitý majetek prohlášen za nepotřebný pro stát,“ sdělil Vladimír Lukovský z tiskového odboru ministerstva.

Minimální kupní cena byla v neúspěšném prvním kole výběrového řízení stanovena přesně na 220 418 520 korun.

„Byla stanovena na základě znaleckého posudku. Objekt Sochorových kasáren se nachází na lukrativním místě a již v minulosti o něj několik žadatelů projevilo zájem. Tyto faktory zvyšují šance na jeho úspěšný prodej,“ uvedl po vyhlášení prodeje v prvním kole Lukovský.