Jednou z největších nehod byla ta u Krčmaně. „Jednalo se o několik havárií vozidel nákladních a dodávkových. Nehoda se stala ve směru od Krčmaně na Olomouc až po čerpací stanici u Velkého Týnce," přiblížila mluvčí policie Irena Urbánková. Podle všeho bouralo pět aut. Následky odstranily složky integrovaného záchranného systému kolem 13. hodiny.

Při této nehodě se nikdo nezranil, škody jsou pouze hmotné a na místě měli dost práce i hasiči. „Z dodávky začal unikat plyn, a protože na lahvi byl uražený ventil, nepodařilo se hasičům únik zastavit. Jednotka prováděla měření koncentrací, díky silnému větru, který na místě foukal, nebyly naměřeny zvýšené hodnoty," sdělila Vladimíra Hacsiková, mluvčí krajských hasičů.

Ti řešili v kraji od rána do 11. hodiny šest dopravních nehod. „Šlo především o nehody drobnějšího charakteru, při kterých byly zraněny tři osoby," shrnula Vladimíra Hasciková. Celkově měla policie za dopoledne hlášených přes třicet havárek.

Zdravotnická záchranná službu ošetřovala zraněné ve třech případech. Poprvé ráno při události poblíž Brníčka na Šumpersku, kde si jeden z účastníků nehody povrchově poranil hlavu.

„Při nehodě v Mostkovicích na Prostějovsku se zranily dvě osoby. Jednalo se zhmožděniny v oblasti hrudníku a zad," pokračoval mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. Tři zraněné si vyžádala bouračka u Uničova směrem na Lazce, kde se zranili tři lidé. U jednoho pacienta bylo podezření na závažnější poranění v oblasti krční páteře.

Potíže způsobovaly nehody na různých místech. Několik problémů se nakupilo právě v okolí Krčmaně. Nedaleký exit 276 Holice směrem na Olomouc byl dopoledne uzavřen kvůli jiné nehodě nákladního auta. Na silnici mezi Vsiskem a Velkým Týncem, na hranici Týnce vyprošťovali hasiči nákladní vůz, o kus dál havarovala dvě auta.

Přímo v Olomouci v ulici Na Střelnici došlo k nehodě autobusu a osobního auta. Obešla se bez zranění.