Návštěvníci, které zláká prostředí, kde lidem pomáhají překonat souboje s nemocnou „duší", si mohou prohlédnout areál, pobavit se při mnoha hudebních a tančeních vystoupeních, vlastnoručně si zhotovit například šperk nebo koupí nabízených výrobků z léčebenských a charitních dílen finančně podpořit volnočasové aktivity pacientů a klientů.

„Těšíme se, že opět dorazí stovky návštěvníků, pro které jsme připravili pestrý program: pro děti ukázky canisterapie, skákací hrad či malování na obličej. Návštěvníci si také mohou vyrobit a zakoupit šperky, zhlédnout filmy z akcí pořádaných pro pacienty a veřejnost," zmínila část nabídky letošního ročníku Léčebenských slavností Kateřina Řebíčková, terapeutka pro volnočasové aktivity pacientů.

Letošním tématem Léčebenských slavností je podle organizátorů sport.

„Jako pojítko všech lidí na této planetě, jako zábava, kterou se baví lidé všech barev pleti, národností, světonázorů i duševních a fyzických kvalit. Proto budou po celou dobu probíhat soutěže v netradičních sportovních kláních, exhibice těchto sportů a samostatné workshopy," uvedli pořadatelé.

Lidé se mohou pobavit při hudebních a tančeních vystoupeních. Hlavním tahounem je letos skupina The Tap Tap, která vystoupí v sobotu v odpoledních hodinách.

Návštěvníci uvidí šternberské Groovin Mallets, See Mad ze ZŠ Šternberk, Popovou školu dětského domova Olomouc. V pátek večer k tanci zahraje skupina Profi-L.

Na sobotní odpoledne je připravena autogramiáda Libora Vojkůvky.

LÉČEBENSKÉ SLAVNOSTI 2012: PROGRAM