„Sestry voršilky převzaly tuto školu od arcibiskupství olomouckého v roce 1993. I proto na fasádě budovy visí velký plakát, který na výročí Olomoučany upozorňuje," vysvětlil ředitel školy Zdeněk Navrátil. 

Řád sester voršilek přišel do Olomouce v roce 1697 a okamžitě začal se svým hlavním posláním vzděláváním. V něm velmi úspěšně působil až do roku 1950, kdy byly zrušeny komunistickým režimem, stejně jako všechny ostatní řeholní řády.

Ve středu 4. září oslavy uvede mše svatá v kostele sv. Kateřiny, kterou bude od 16 hodin sloužit arcibiskup Jan Graubner.

„Po mši je na programu hudební setkání se skupinou Střípky a pak se uskuteční prohlídka školy se slavnostním požehnáním nových prostor v suterénu školy, kde jsme tři roky budovali nové šatny a žákovské dílny," pokračoval ředitel.

Uplynulých dvacet let školy budou připomínat fotografie na stěnách chodeb. Školu může navštívit kdokoli, kdo bude mít zájem, zvláště očekáváni jsou absolventi školy, jejich rodiče a příznivci školy.

„Dvacetileté výročí je vhodný čas k bilancování, čas, kdy se můžeme podívat zpětně na to, jak škola vznikla, s jakými ideály a jestli se nám je podařilo naplnit. Řád sester voršilek má ve svém logu slovo „serviam", což v překladu to znamená „budu sloužit". Pro mě osobně je tato škola srdeční záležitostí a stále vnímám, že moje vedení by mělo být službou," doplnil ředitel Zdeněk Navrátil.

Velký transparent na školní budově u olomoucké tržnice hlásá 20 let obnovení voršilské školy