Lidé si mohou vybírat podle vzdálenosti, ceny i komfortu ubytování.

Novou psí školku a hlídání psů před pár týdny otevřeli v Daskabátu na Olomoucku. Na léto zatím mají dostatek volných termínů.

„Chovatelům pohlídáme štěňata i dospělé psy. Mohou si vybrat také to, jestli je u nás chtějí ubytovat jen na pár hodin nebo na několik týdnů či měsíců. Za noc si účtujeme 180 korun, při delším pobytu je samozřejmě sleva. Krmivo jsem schopni zařídit podle požadavků nebo si zákazníci mohou přivézt vlastní na které je pejsek zvyklý,“ sdělila provozovatelka psí školky Jana Mičková.

Zařízení však nepřijímá feny, které právě hárají. „Ubytujeme všechna plemena, v tomto směru u nás neplatí žádné omezení,“ poznamenala Mičková.

Hlídání psů a psí školku nabízí také Hana Kobylková z Olomouce-Slavonína. Na červenec i srpen ještě mají stále volná místa.

„Lidé by si měli raději co nejdřív zavolat a rezervovat si přesný termín, aby měli jistotu, že se jim o pejska postaráme. Nepřijímáme pouze pitbuly, nebereme už ani kočky. Fungujeme také jako psí školka, přijímáme psy i na pár hodin denně. Cena za zvíře a den je 200 korun,“ řekla Kobylková.

Většina majitelů si pro svého psa vozí vlastní krmivo.

„Upřednostňují to, na co je zvíře zvyklé. Někteří lidé si ubytování pro pejska rezervovali dokonce už v únoru,“ dodala Kobylková.

Dostatek volných míst pro psy i kočky stále mají v psím hotelu Hugo v Čechách pod Kosířem. Za psa se denně platí 200 korun, poplatek za kočku je poloviční.

„Přistavěli jsme nové kotce a výběhy, takže letošní léto máme dostatek volných kapacit. Pokud není pes agresivní, pak přijmeme každé plemeno. Každý pes má vlastní kotec i výběh, takže nehrozí, že by si vzájemně ublížili. Krmivo poskytneme, v případě zájmu majitele jsme schopni pejskům i uvařit,“ uvedl vedoucí zařízení Leoš Dostál.