Senioři za první čtyři týdny projektu dostali informace o Univerzitě třetího věku, navštívili Botanickou zahradu Přírodovědecké fakulty UPOL s putováním za bylinkami a seznámením s deskovou hrou GO.

„Také si prohlédli kamerový systém Městské Policie Olomouc, absolvovali exkurzi na běžně nedostupná místa olomoucké radnice, několik zajímavých přednášek, a samozřejmě moderní pohybové aktivity," vypočítala autorka a koordinátorka projektu Milada Šnajdrová. Doplnila, že senioři budou moci některé z těchto aktivit ještě do konce srpna znovu navštívit.

„Navíc jim nabídneme ještě výuku ve street dance, jízdu na kolečkových bruslích, spotřebitelské poradenství pro seniory a další semináře pod zajímavými názvy „Stáří je stav mysli" nebo „Umění (ne)stárnout"," doplnila Milada Šnajdrová.

Dalšími aktivitami jsou stejně jako v minulých ročnících seniorsky netradiční akce, například jízda na koloběžce, lezení v lanovém centru nebo prohlídky atraktivních míst, například prohlídka technického zázemí bowlingových drah či nově otevřeného ArtUm Centra. Více informací zájemci najdou na www.senioribezhranic.cz