Změnou ve složení se na svém posledním zasedání zabývalo krajské zastupitelstvo.

Jeho řady opustila za TOP 09 a Starosty pro Olomoucký kraj Jitka Chalánková, které voliči dali důvěru i na třináctém místě kandidátky.

„Odstoupila jsem z časových důvodů. Po mně automaticky nastupuje další člen, který byl v pořadí, tedy Adolf Jílek. Dění v kraji budu pořád sledovat vrchovatou měrou. Pokud nebude kolize se schůzí sněmovny, budu na zastupitelstva chodit dál," řekla politička, která se v loňských parlamentních volbách dostala podruhé do poslanecké sněmovny.

Během posledních dvou let působila při krajské radě v komisi pro prevenci kriminality.

„Tomuto tématu se budu věnovat nadále, což dělám na celostátní úrovni. Souvisí se sociální oblastní, která mě zajímá přednostně," sdělila Chalánková.

Na kraji složil funkci, radním zůstává

V krajském zastupitelstvu skončil také Jiří Pospíšil, reprezentující donedávna barvy Občanské demokratické strany.

„Byla to dohoda v rámci klubu ODS. Už nejsem členem strany. Zaplatil jsem koncem března příspěvky a na základě toho jsem se potom v klubu dohodl, že místo krajského zastupitele a místo v regionální radě přenechám dalšímu v pořadí," uvedl Pospíšil. Jeho mandát přebral Pavel Bruštík.

Působení Jiřího Pospíšila v Radě města Prostějova trvá, prvním náměstkem primátora zůstává. I to bylo podle něj věcí jednání.