Sběratelé pivních etiket a pivovarských suvenýrů se ploše festivalu sejdou od 9 hodin, očekává se účast sběratelů z Česka i zahraničí.

Kulturní program poslední dne festivalu pak odstartuje o půl dvanácté koncert kapely The Again. Postupně se pak na pódiu vystřídají skupiny Funny, Selfish, zpěvák David Kraus se svým bandem, Volant a Cocotte Minute.

Vrcholem pak bude večerní vystoupení jedné z nejpopulárnějších českých skupin Kryštof, které začne ve 21 hodin.

Večerní koncert je výjimečný tím, že se jedná o jediné živé vystoupení kapely v průběhu května. Kryštof je totiž momentálně na měsíční dovolené poté, co na konci dubna dokončil rozsáhlé turné Best of akustik tour.

Většina speciálních „unplugged“ koncertů v městských divadlech byla vyprodaná. „Byli jsme první, kdo do tohoto netradičního prostředí vyrazil, a ten zájem nás obrovsky potěšil. Původně jsme plánovali jen patnáct vystoupení, nakonec jich bylo přes čtyřicet a dohromady se na nás přišlo podívat více jak pětadvacet tisíc lidí,“ pochvaloval si Krajčo.

Olomoučtí fanoušci však mohou očekávat regulérní hodinový set s plně elektrifikovanými verzemi známých skladeb. „Akusticky hrát nebudeme, na velkých pódiích to ztrácí sílu. Lidé se můžou těšit na hodinku těch nejhitovějších a nejtanečnějších písní z celé naší kariéry. Z novinek určitě dojde na Atentát a Plán,“ prozradil Krajčo.

V létě čeká populární skupinu účast na festivalech, na podzim pak Krajčo plánuje turné po českých a moravských klubech. Na obzoru je i nová deska. „Nyní máme připravených asi deset skladeb, do studia vyrazíme příští rok na jaře,“ uvedl zpěvák.

Prohlédněte si VIDEO z festivalu a obsáhlou FOTOGALERII

Podrobný program festivalu