VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém Týnci přilákaly stovky lidí. PODÍVEJTE SE

Velký Týnec – Třináct druhů gulášů od třinácti týmů, pivo nebo Věrovanka či Kabát revival. Taková byla letošní nabídka pátého ročníku Pivních a gulášových slavností ve Velkém Týnci. Užily si je stovky lidí, kterým k dobré náladě přispělo i krásné slunečné počasí.

29.7.2012 7
SDÍLEJ:

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém TýnciFoto: DENÍK/Jiří Beneš

Na pátých slavnostech teklo pivo proudem a stejné to s trochou nadsázky bylo i s gulášem, který tu voněl široko daleko. Nutno dodat, že pivo i guláše tu bylo dostatek a k atmosféře naplno prožité soboty pomáhala vydatnou měrou i hudba. Jako první patřilo pódium Věrovance, dále Revival Kabátům Morava a zazpívali také The Beatles – Revival Band z Kladna.

V hlavní roli tu ale vystupoval guláš, přesněji guláše na třináct způsobů. Přesně tolik týmů se totiž přihlásilo do soutěže o ten nejlepší. Návštěvníci si tak mohli dopřát guláše hovězí, jelení, dančí nebo segedínské. To všechno se vařilo před zraky návštěvníků, ale i porotou, jejíž zkušenosti i chuťové pohárky nakonec rozhodly o třech nejlepších. Jednotlivé týmy své guláše připravovaly v kotlích, v kotlících a hrncích a mnohdy vedle kuchařského umění projevili kuchaři také smysl pro humor.

„Náš tým, Bio Hazard, připravuje guláš BSE z šílených krav," prozradil s úsměvem jeden z kuchařů Kamil Sobota z Velkého Týnce. S vařením guláše na slavnostech má jeho tým už velké zkušenosti.

„Jsme pravidelnými účastníky od prvního ročníku. A několikrát jsme byli také ocenění," dodal Sobota. Svůj kotlík tu po druhé také míchali Šohaje ze Slovácka.

„Jsme ze Slovácka a sem jsme se přiženili. Poprvé jsme byli v soutěži v předminulém roce. Letos vaříme segedín a jsme zvědaví, jak to dopadne. Konkurence je na pátém ročníků veliká," okomentoval za tým Martin Tureček. Když týmy své guláše uvařily, jen málokdo alespoň jeden z nich neochutnal.

„Pivo, guláš a hudba a k tomu ještě krásně vyšlo počasí. To je ideální kombinace," uvedl návštěvník Pavel z Velkého Týnce.

„Přijeli jsme podpořit Týnečáky z Velké Bystřice a moc se nám tu líbí," prozradila své dojmy další návštěvníce Jana Drábková. Gulášovou soutěž vyhrál místní tým Amatérští kuchaři. Ti do soutěže uvařili dančí guláš. Na druhé místo potom porota umístila Stavby Žádník s gulášem pštrosím a pomyslný bronz si vybojoval tým Restaurace u Zedníků.

Autor: Jiří Beneš

29.7.2012 VSTUP DO DISKUSE 7
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Řidiči dojedou bez dálniční známky až k Hněvotínu

Při srážce vlaku s kamionem na přejezdu v Olomouci se lehce zranilo devět cestujících. Pan Ilja Simper jako jediný zůstal v nemocnici
13

Cestující z vlaku po nárazu do kamionu: Usínal jsem a najednou rána do břicha

Rostou, jenže do lesa se nesmí

Nejprve sucho a když to konečně přijde, nesmí se do lesa. Na Olomoucku to letos nemají milovníci hub vůbec snadné, a to ani experti na tuto skupinu organismů, kteří pravidelně pořádají výstavy. 

Extreme food festival v Olomouci zve na krokodýla, chilli i hmyz

Chtěli jste někdy ochutnat hmyz, pořádně pálivé chilli nebo exotické ovoce? Pak byste určitě neměli minout Extreme food festival.

Zdravotnictví čeká velký třesk. Síť nemocnic prořídne

Nic podobného se prozatím žádnému z českých ministrů nepodařilo, přestože si to všichni přáli: koncentrovat lékařskou péči do velkých nemocnic. Zrušit část malých špitálů nebo je změnit na léčebny dlouhodobě nemocných je totiž politická sebevražda.

Olomoucká osmigólová show. Sigma se v poháru prostřílela dál

FOTOGALERIE / Z ligy rozjetý stroj na branky z Olomouce se nehodlal zastavit ani v poháru. Ve třetím kole MOL Cupu vyhrál na hřišti divizních Živanic vysoko 8:0.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení